KBA blir stora inom flexo

PUBLICERAD: 7 mars 2013
UPPDATERAD: 7 mars

Tyska KBA köper nu den italienska tillverkaren av flexopressar Flexotecnica. KBA är något så unikt som en lönsam tillverkare av offsetpressar i ark, rulle och för tidningsproduktion. Flexo används främst vid förpackningstryck och det är ett område där trycket fortsatt står starkt och trycket på produktutveckling är stort.

– Det är ett spännande segment och det är en intressant investering. Det finns goda möjligheter för flexo. Det är ännu inte beslutat hur det ska hanteras här i Norden, men jag ser fram emot att höra mer från vårt huvudkontor, säger Martin Sigsgaard som är Nordenchef för KBA.

Flexotecnica ligger i Milano och tillverkar maskiner med en central cylinder som de olika tryckverken ligger i en cirkel kring. Tillverkningen är effektiviserad så till vida att delar produceras av andra och sedan byggs ihop i den egna fabriken. Flexotecnica har knappt 100 anställda.

Med köpet räknar KBA med att förstärka sitt erbjudande inom tryck på kartong.

 

 

Läs vidare

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper