Antalis köper Xerox DSE

PUBLICERAD: 19 juni 2013
UPPDATERAD: 14 november

Finpappers- och förpackningsgrossisten Antalis har lämnat ett bindande anbud till Xerox om att förvärva deras verksamhet Document Supplies Europe (DSE) som distribuerar kontorspapper och produkter för digitaltryck i 16 länder i Västeuropa, däribland de skandinaviska länderna.

Xerox DSE omsätter idag omkring 300 miljoner euro och omfattar 280 000 ton papper. Antalis har för avsikt att förvärva DSE:s verksamhet och de exklusiva rättigheterna att marknadsföra och distribuera Xeroxmärkt papper och material för digitaltryck i Västeuropa.

– Det är tuffa tider i branschen och vi måste alla vara aktiva och se om vårt hus, säger Lars Löfgren, vd på Antalis i Sverige. Det här gör att vi känner oss väl förberedda att möta kommande marknadsutmaningar tillsammans med våra kunder, säger Lars Löfgren. Vi blir nu ännu starkare inom strategiskt viktiga tillväxtområden.

Förvärvet beräknas vara slutfört i början av det fjärde kvartalet 2013, med förbehåll för europeiska konkurrensmyndigheternas godkännande.

Läs vidare

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm