Grafiska branschen redo för molnlösningar

PUBLICERAD: 12 februari 2014
UPPDATERAD: 14 november

En ny undersökning från det amerikanska analysföretaget Infotrends fokuserar på den ökande användningen av molnlösningar i den grafiska branschen. Resultatet visar att det idag finns bra lösningar för branschen.

– Tryckerierna kan idag lägga över funktioner och data i molnet, säger Kaspar Roos, Infotrends. Vi tror att molnet fundamentalt kommer att påverka framtidens arbetsflöden och skapar nya möjligheter för branschen. Till exempel i förbindelse med automatisering, integration och implementeringstider. Studien visar att tryckerierna vill ha lösningar som kan bidra till intjäningen på mindre digitala jobb och crossmedia-tjänster.

Undersökningen är uppdelad i tre delar. Den första ger rekommendationer för IT-infrastruktur och möjligheterna med olika molnetlösningar. Den andra delen fokuserar på produktionen och visar bland annat att det finns behov för frontendlösningar ut mot kunderna, såväl som MIS- och arbetsflöden för produktionshantering på tryckerierna. Den tredje delen är en utvärdering av de viktigaste leverantörerna inom molnetlösningar och deras strategier.

 

Läs vidare

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Visutech storsatsar med dubbla montrar

Visutech satsar stort på årets Sign & Print Scandinavia. I två montrar kommer de visa upp flera olika trycktekniker, sin säljframgång inom arkinkjet och nyheterna i produktportföljen hos den nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech Kyocera

Papper och plåtar från tryckerier för tryckerier

Med priser upp som är upp till 50 procent lägre och med obegränsad tillgång till högkvalitativt papper och premiumtryckplåtar ger Unitedprint tryckerier i hela Europa konkurrenskraftig tillgång till sina viktigaste material.
UP3 w

Skyltföretag har tillväxt i sikte

Efter två års samarbete förtätas Skyltfokus och HM Screen helt och hållet. Nu väntar namnbyte, bolagsfusion och satsningar.
Skyltfokus

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2