SEB första stora användaren av biobag

PUBLICERAD: 13 mars 2014
UPPDATERAD: 14 november

Istället för den traditionella PE-plasten av råolja har SEB istället valt att använda Biobag för sina utskick av vårens fondrapporter. Biobag är ett material som är tillverkat av förnyelsebar råvara (raps- och eller solrosolja). Materialet är fullt komposterbart och biologiskt nedbrytbart. Biobag är bättre ur miljösynpunkt än såväl kuvert som PE-plast.

RAW Media AB, som säljer och marknadsför Biobag i Sverige, ser affären med SEB som ett genombrott. PE-plast är helt dominerande på marknaden tillsammans med olika former av kuvert. Då de miljövänliga alternativen är dyrare än råoljeprodukten (PE-plast) krävs det ett nytänkande bland inköparna och det är ofta svårt att motivera en kund att välja ett dyrare alternativ även om det är bättre, menar man.

– Vi är mycket tacksamma för att SEB har valt att använda sig av Biobag, säger Pontus Gjertsson på RAW media. Det visar att SEB är seriösa med sitt miljöengagemang och visar sina kollegor och konkurrenter vem som leder utvecklingen.

– Om man ser till hela produktens kostnad är det en ytterst marginell kostnad att vara miljövänlig när man väljer emballage. Det borde vara en självklarhet att använda företagets miljöarbete i marknadsföringen.

Läs vidare

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell

Hon blir ny vice vd på Just Nu

Tryckerikedjan hämtar sin nya vice vd internt.
just-nu-3

Senaste nytt

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell