SEB första stora användaren av biobag

PUBLICERAD: 13 mars 2014
UPPDATERAD: 14 november

Istället för den traditionella PE-plasten av råolja har SEB istället valt att använda Biobag för sina utskick av vårens fondrapporter. Biobag är ett material som är tillverkat av förnyelsebar råvara (raps- och eller solrosolja). Materialet är fullt komposterbart och biologiskt nedbrytbart. Biobag är bättre ur miljösynpunkt än såväl kuvert som PE-plast.

RAW Media AB, som säljer och marknadsför Biobag i Sverige, ser affären med SEB som ett genombrott. PE-plast är helt dominerande på marknaden tillsammans med olika former av kuvert. Då de miljövänliga alternativen är dyrare än råoljeprodukten (PE-plast) krävs det ett nytänkande bland inköparna och det är ofta svårt att motivera en kund att välja ett dyrare alternativ även om det är bättre, menar man.

– Vi är mycket tacksamma för att SEB har valt att använda sig av Biobag, säger Pontus Gjertsson på RAW media. Det visar att SEB är seriösa med sitt miljöengagemang och visar sina kollegor och konkurrenter vem som leder utvecklingen.

– Om man ser till hela produktens kostnad är det en ytterst marginell kostnad att vara miljövänlig när man väljer emballage. Det borde vara en självklarhet att använda företagets miljöarbete i marknadsföringen.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R