Citat AB går emot branschtrenden och vänder till vinst

PUBLICERAD: 28 augusti 2014
UPPDATERAD: 28 augusti

Citat AB, ett helät dotterbolag till Nordic Morning AB, släpper sin årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Citat AB är en reklambyrå vars verksamhet består av att hjälpa företag och organisationer att generera affärer och förändra beteenden.

 

Citat visade en tillväxt med hela 4,7 % under 2013, något som får ses som en bedrift då marknaden för reklambyråer minskade under året. Man vände förra årets negativa resultat, som efter finansiella poster uppgick till -4,7 miljoner kronor, för att gå med en nästan lika stor summa, 4,4 miljoner kronor, i vinst.

 

Företaget hoppas och räknar med att 2014 kommer fortsätta på samma spår som 2013, med en viss förbättring i marknaden, som prognoser har antytt. Man räknar med tillväxt inom inom digital produktion och samt digitala medier, där Citat anger att man tillför ett större förädlingsvärde i form av rådgivning, idé- och konceptutveckling. Detta medan man förutspår att tryckt media kommer att fortsatt minska.

 

[Miljoner kronor]

 

Nettoomsättning: 134,2 (128,1)

 

Rörelseresultat: 6,3 (-3,0)

 

Resultat efter finansiella poster: 6,4 (-2,9)

 

Summa eget kapital: 4,8 (4,8)

 

Kortfristiga fordringar: 62,2 (60,6)

 

Kortfristiga skulder: 62,4 (63,3)

 

 

Medeltal anställda: 99 (97)

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1