E-Son Pac uppgraderar kvalitetskontrollen

PUBLICERAD: 8 januari 2015
UPPDATERAD: 8 januari

E-son-small
E-Son Pac i Veddige har uppgraderat sin Speedmaster 102 med Techkon SpectroDrive från Printflow DC.

Den senaste programvaran i Techkon Spectro Drive är utvecklad för att få kontroll över färgrymden direkt i pressen.

Systemet har stöd för både spektral mätning samt mätning mot densitet med eller utan polfilter. En ny och användbar funktion är ”Min Delta E-reglering” mot pressen. Funktionen strävar hela tiden att komma så nära minimum Delta E mot bestämd standard. Regleringen är valbar mellan Delta E, densitet med polfilter samt absolut densitet utan polfilter.

Pantone Digital Library finns inbyggt i systemet både för bestruket och obestruket papper. Det ska göra det enkelt att få rätt nyans i PMS-färgerna när det finns korrekta LAB-värden digitalt att styra pressen mot.

Optimeringen sker i tre steg med minimum-, medium- och high-kurvor. Optimeringen blir exakt beroende av hur mycket färgtäckning jobbet har.

Systemet marknadsförs av Grafisk Utrustning TF AB.

Läs vidare

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Milstolpen: 300 sålda DTF-skrivare

Mimakis första DTF-skrivare släpptes för nästan exakt ett år sedan. Nu har antalet sålda maskiner i EMEA-regionen passerat 300 enheter.
TXF-150-75

Zone Systems levererar 50-talsskyltar till tunnelbanestation

Zone Systems i Vadstena fick jobbet att tillverka skyltar i 1950-talsstil när tunnelbanestationen Hötorget i Stockholm restaureras till sitt ursprungsuppförande.
zone-systems

HP-topp tror på uppsving för direktreklam

Även om tryckbranschen har krympt sedan pandemin finns det många positiva trender som kan få företagen att växa. Det säger Haim Levit, senior vice president och divisionschef för HP industrial Print. Han tror att direktreklam som marknadsföringskanal kommer göra en stark comeback. 
Haim-Levit_webb

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland