Flexiblare instick från Müller Martini

PUBLICERAD: 29 januari 2015
UPPDATERAD: 29 januari

flexliner_web

Müller Martini har tagit fram en ny funktion till sin ibladningslösning Flexliner. Med den nya funktionen ska det gå att göra ibladningar av trycksaker som är framkantstrimmade. Det gäller till exempel tidskrifter och tidningar som inte har under- och överfals.

Metoden som används är baserad på en knivliknande klinga som förs in i mitten och hjälper till att öppna tidningen.

Funktionen är ett tillval som kan monteras på nya och existerande FlexLiner-installationer. Med metoden ökar man flexibiliteten vilket innebär att användare kan välja mellan flera funktioner baserat på tidningens egenskaper, helt utan sänkt produktionshastighet.

Det är dock inte endast i tidningar som ibladningar görs. Instick är ett växande affärsområde även inom tidskrifter och DR.

Utöver den nya funktionen till FlexLiner har Müller Martini även lanserat FlexAd, en lösning för att klistra fast budskap på tidningens fram- eller baksida. Upp till fyra budskap kan fästas på en trycksak.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Bilder från första Drupa-veckan

Följ med Sign&Print in i hallarna under Drupa 2024 i Düsseldorf. Vilka produkter och applikationer visas på årets mässa?
Bildkollage

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)