Flexiblare instick från Müller Martini

PUBLICERAD: 29 januari 2015
UPPDATERAD: 29 januari

flexliner_web

Müller Martini har tagit fram en ny funktion till sin ibladningslösning Flexliner. Med den nya funktionen ska det gå att göra ibladningar av trycksaker som är framkantstrimmade. Det gäller till exempel tidskrifter och tidningar som inte har under- och överfals.

Metoden som används är baserad på en knivliknande klinga som förs in i mitten och hjälper till att öppna tidningen.

Funktionen är ett tillval som kan monteras på nya och existerande FlexLiner-installationer. Med metoden ökar man flexibiliteten vilket innebär att användare kan välja mellan flera funktioner baserat på tidningens egenskaper, helt utan sänkt produktionshastighet.

Det är dock inte endast i tidningar som ibladningar görs. Instick är ett växande affärsområde även inom tidskrifter och DR.

Utöver den nya funktionen till FlexLiner har Müller Martini även lanserat FlexAd, en lösning för att klistra fast budskap på tidningens fram- eller baksida. Upp till fyra budskap kan fästas på en trycksak.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2