Ineko förvärvar Alloffset

PUBLICERAD: 29 januari 2015
UPPDATERAD: 14 november
Michael Jernström och Johan Stålhäll.
Michael Jernström och Johan Stålhäll.

Ineko AB förvärvar per den 29 januari Alloffset AB i Bandhagen. Det innebär att Alloffset blir ett dotterbolag till Ineko AB.

Genom förvärvet kommer Alloffsets verksamhet i Bandhagen, samt Alloffsets dotterbolag Flexibel Print & Montage i Sverige AB i Skarpnäck i södra Stockholm, att överföras till Årsta, där produktionen kommer att samlokaliseras.

– Alloffset är ett fint företag som vi känner väl och jag är glad att vi går framåt tillsammans, säger Johan Stålhäll, vd för Ineko. Genom affären och den nyligen genomförda med Modintryckoffset skapar vi en tydligt ledande position för Ineko i Sverige. Samordningen av produktionen ger Alloffsets kunder tillgång till den bredd i produkter och system som Ineko erbjuder och det finns många intressanta möjligheter som öppnas upp för Alloffsets kunder. I och med affären blir vi än tydligare Sveriges ledande varumärkespartner.

Ineko Groups produktionsenhet i Årsta är belägen i en modern industrifastighet och har rationella flöden, flexibel produktion och en modern maskinpark. De nuvarande lokalerna kommer under våren 2015 att utökas med ytterligare drygt 1000 kvadratmeter för att i första hand skapa utrymme åt den växande verksamheten inom storformat.

– Alloffset är ett stabilt företag med nära kundrelationer, säger Michael Jernström, vd för Alloffset. Jag ser att vi genom samgåendet med Ineko tar ett stort steg framåt och kommer vidare i vår utveckling snabbare än vi kunnat göra på egen hand. Det kommer att bli en spännande och givande resa framöver tillsammans med Ineko och våra kunder.

Ineko-koncernen omsätter efter detta förvärv, och det nyligen genomförda förvärvet av Modintryckoffset, kring 450 miljoner kronor. Samgåendet beräknas vara genomfört under våren 2015.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper