Sign & Print: Supernöjt hos Konica Minolta

PUBLICERAD: 5 februari 2015
UPPDATERAD: 14 november
km_sop15_top
Helene Stålhem i Konica Minoltas monter på Sign & Print-mässan.

Det var idel glada miner hos Konica Minolta när Sign & Print mässan stängde. Tre dagar med fullbokade maskiner och dessutom seminarium med chefen Roy Spennare, som även det var fullsatt.

– Vår kampanj inför mässan kan vara en inspiration för våra kunder, berättar mässansvarige Helene Stålhem. Vi började med att lägga upp en särskild kampanjsida där man gick in och anmälde sig. 160 personer valde att anmäla sig till mässan genom vår app istället för mässans egen. Vi har sedan haft trycksaker där samma färger gått igen och budskapet har varit anpassat till respektive målgrupp.

– Vi har sedan arbetat med våra partners på en mängd orter, vilka varit här för at själva lära sig och ta med sina kunder. Här har funnits både office och de mest professionella maskinerna. Dessutom storformatsskrivaren KIP 7800, som med hjälp av vanlig toner producerar sju A0 per minut.

DSC_0028Grönt och violett
Grönt och violett är två färger som konsekvent följt oss Konica Minolta kunder genom inbjudningar till mässan, under mässan – och kommer igen i kommunikationen framöver.

Grönt står för Production Printing, vilket stadigt blir en allt starkare del av Konica Minoltas verksamhet. För varje mässa – som hålls vartannat år – ser vi hur fler och fler intresserat sig för Konica Minolta. När de för några år sedan blev ISO-certifierade – och därmed kunde garantera samma tryckstandard som för offsettryck – fick även de värsta skeptikerna ge sig. När redan nästa generation maskiner distribuerades i fjol – dock rejält försenade, flera skrev order redan på förra Printmässan – så hade man tagit sig ytterligare ett snäpp uppåt, med högre driftsäkerhet och lägre tonerkostnad, kombinerad med ännu ett snäpp högre kvalitet.

DSC_0030
En snabb titt på Bizhub c1100 kunde ge intrycket att någon klottrat på maskinen. Men det var istället lappar som klistrats på med företag som köpt maskinen under mässan.

– När vi planerade, så såg vi mässan som ett showroom för alla våra produkter. Med facit i hand får vi nog säga att det istället blev ett Salesroom, konkluderar affärsområdeschefen Roy Spennare.

DSC_0032

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg