HP och KBA utvecklar inkjetpress för wellpapp

PUBLICERAD: 12 mars 2015
UPPDATERAD: 12 mars

KBA&HP-small
För första gången samarbetar nu HP och KBA på allvar runt utvecklingen av HP T1000 Simplex Color Inkjet Web Press, en 2,8 meter bred rullmatad inkjetpress för höga hastigheter och stora volymer för förtryck på wellpapp.

Detta gör det möjligt för konverterare att kombinera många enskilda jobb på en gemensam rulle eller på fler rullar för olika trycklängder. Till skillnad från traditionellt, analogt förtryck, kan nu varje emballage personaliseras.

Med kapacitet för utskrifter i upp till 183 meter per minut och en produktionskapacitet på upp till 30 000 kvadratmeter i timmen, printar den här bläckstråleskrivaren på korrugerade linerrullar som sedan kan placeras direkt på en konverteringsmaskin i befintligt industristandardformat (2,5 eller 2.8 meter).

Centraliserade fabriksenheter som levererar wellpappkartonger till de stora detaljhandelskedjorna kommer att kunna dra nytta av den här typen av digital förtryckslösning för alla korrugerade utskriftsapplikationer. För varumärken som allt oftare kräver inventering just-in-time, kortare serier och snabbare omsättningstid är HP:s bläckstråleteknik ett alternativ till analogt runt frågor om tid, material och fraktkostnader.

– Att ta itu med den enorma digitala möjligheten på marknaden för wellpapp kräver välutvecklad innovationsteknik, en produktportfölj med lösningar, kapacitet och en marknadsvision. Den nya pressen kommer att förvandla marknaden för produktion av små- och mellanstora serier, tror Aurelio Maruggi, vice president och general manager, Inkjet High-speed Production Solutions, HP.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2