HP och KBA utvecklar inkjetpress för wellpapp

PUBLICERAD: 12 mars 2015
UPPDATERAD: 12 mars

KBA&HP-small
För första gången samarbetar nu HP och KBA på allvar runt utvecklingen av HP T1000 Simplex Color Inkjet Web Press, en 2,8 meter bred rullmatad inkjetpress för höga hastigheter och stora volymer för förtryck på wellpapp.

Detta gör det möjligt för konverterare att kombinera många enskilda jobb på en gemensam rulle eller på fler rullar för olika trycklängder. Till skillnad från traditionellt, analogt förtryck, kan nu varje emballage personaliseras.

Med kapacitet för utskrifter i upp till 183 meter per minut och en produktionskapacitet på upp till 30 000 kvadratmeter i timmen, printar den här bläckstråleskrivaren på korrugerade linerrullar som sedan kan placeras direkt på en konverteringsmaskin i befintligt industristandardformat (2,5 eller 2.8 meter).

Centraliserade fabriksenheter som levererar wellpappkartonger till de stora detaljhandelskedjorna kommer att kunna dra nytta av den här typen av digital förtryckslösning för alla korrugerade utskriftsapplikationer. För varumärken som allt oftare kräver inventering just-in-time, kortare serier och snabbare omsättningstid är HP:s bläckstråleteknik ett alternativ till analogt runt frågor om tid, material och fraktkostnader.

– Att ta itu med den enorma digitala möjligheten på marknaden för wellpapp kräver välutvecklad innovationsteknik, en produktportfölj med lösningar, kapacitet och en marknadsvision. Den nya pressen kommer att förvandla marknaden för produktion av små- och mellanstora serier, tror Aurelio Maruggi, vice president och general manager, Inkjet High-speed Production Solutions, HP.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Bilder från första Drupa-veckan

Följ med Sign&Print in i hallarna under Drupa 2024 i Düsseldorf. Vilka produkter och applikationer visas på årets mässa?
Bildkollage

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)