Största bildskärmen hittills

PUBLICERAD: 29 april 2015
UPPDATERAD: 29 april

NEC-small
Data- och telekommunikationsleverantören NEC lanserar sin största och mest avancerade bildskärm hittills. MultiSync X981UHD heter proffsskärmen som ingår i NEC:s omfattande 4K UHD-portfölj.

Skärmen mäter 98 tum och 4K UHD ger fyra gånger högre upplösning än Full HD. Produkten kan därför återge en mycket stor mängd information, vilket ger användarupplevelse.
Bildskärmen är särskilt anpassad för sammanhang där absolut bildkvalitet och detaljer är avgörande, exempelvis i kontrollrumslösningar, för industriell design, digital skyltning eller inom den medicinska sektorn, mm.

MultiSync X981UHD är utrustad med funktioner som SpectraView Engine, för fullvärdig färgstyrning och bildåtergivning samt möjlighet att visa innehåll från fyra HD-källor samtidigt. Exceptionell bildkvalitet uppnås genom hög pixeltäthet, en uppdateringsfrekvens på 60Hz och smarta bildstabiliseringsalgoritmer.

– X981UHD är vår största och mest avancerade skärm hittills. Den ger användaren stor flexibilitet med många kontrollfunktioner. Upplösning, färger och positionering av innehåll på skärmen kan i hög utsträckning anpassas efter de egna behoven, säger Erik H Okstad, nordisk Field Sales Engineer på NEC Display Solutions.

NEC MultiSync X981UHD är utrustad med alla NEC:s professionella funktioner som intelligent värmestyrning och LUT-kalibrering av panelen. Den har LED-bakgrundsbelysning och är byggd för kontinuerlig drift. Modellen stödjer upp till åtta ingångar, inklusive en displayport, fyra HDMI-portar, två DVI-D-portar och stöd för OPS (Open Pluggable Specification) som gör det möjligt att enkelt uppgradera skärmen utan speciella kablar eller andra enheter. Genom programvaran NaViSet Administrator 2 är det möjligt att från en central plats administrera och kontrollera installationer på flera anslutna bildskärmar samtidigt.

Kombinationen av lågförbrukande elkomponenter, återvunnen plast, avsaknad av giftiga material, flera energibesparande egenskaper och sensorer gör att modellen ligger i linje med NEC:s Green Vision.

Läs vidare

Anmäl dig till "Wrap & Remix by Antalis"

Antalis lanserar en helt ny tävling utöver det vanliga, med helt fantastiska priser att vinna. Bl.a en ikonisk 1965 Ford Mustang 350GT V8, HP Latex 630 Print & Cut eller VIP biljetter för Formel 1 Grand Prix i Italien. Tävlingen pågår från 1/2 till 30/6 2024.
3-main

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

ZetaDisplay köper österrikiskt digitalt skyltföretag

Det digitala skyltföretaget ZetaDisplay gör ännu ett storförvärv i och med köpet av Österrikiska Peakmedia. Malmöföretaget vill vara drivande i konsolideringar på den europeiska marknaden inom digital signage.
ZetaDisplay-web

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w