Valentin & Byhr tappar

PUBLICERAD: 19 augusti 2015
UPPDATERAD: 19 augusti

Både omsättning och byråintäkt har minskat för kommunikationsbyrån Valentin & Byhr, från 103 till 95 miljoner kronor respektive 82 till 67 miljoner. Tappet syns även i byråns rörelseresultat, som minskat med drygt 5 miljoner, från 6,6 miljoner under 2013 till 1 miljon i fjol. Majoriteten av kostnaderna har gått åt till ökade personalkostnader.

I sin förvaltningsberättelse skriver byrån att de mottagit hedrande branschutmärkelser som stärker dem i deras ambition att bli en ledande svensk kommunikationsbyrå. De skriver dock också att de står inför stora framtida utmaningar i och med att branschen successivt ställer om sig för ny teknik och nya mediekanaler. Byrån menar att detta kortsiktigt kan påverka deras resultat de kommande åren, men att det kommer stärka dem långsiktigt.

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS