Vinter ökar omsättning och verksamhet

PUBLICERAD: 21 september 2015
UPPDATERAD: 21 september

Kommunikationsbyrån Vinter AB utökar verksamheten med en anställd stationerad i Umeå för att skapa fler affärer i Västerbotten. Vinter är, enligt egen utsago, den största kommunikationsbyrån i Norrland och ägs av Kung Bore Holdings AB.

Under räkenskapsåret ökade byråns omsättning med 10 miljoner kronor, från 46 till 56 miljoner. Samtidigt minskade byråintäkten något från 28 till 27 miljoner kronor, och rörelseresultatet minskade från 1,9 till 1,4 miljoner kronor.

I förvaltningsberättelsen skriver byrån att ett antal kunder valt att lämna Vinter, i första hand efter upphandling, men att de skrivit kontrakt med nya kunder efter satsningen i Västerbotten och att de har vuxit med befintliga kunder. Byrån har också anpassat personalstyrkan under året och gått från 33 anställda till 31.

Byrån noterar också i förvaltningsberättelsen att de blev Sveriges fjärde bästa byrå i kategorin medelstora reklambyråer i Dagens Industris och Regis branschundersökning Årets Byrå.

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)