Tellogruppen växer men visar mindre siffror

PUBLICERAD: 10 december 2015
UPPDATERAD: 10 december

I sin årsredovisning berättar Tellogruppen AB att deras utveckling fortsätter framgångsrikt och att vd:n Filip Ringqvist tillsammans med styrelsen har arbetat fram en ny plan för en delvis ny organisation och fokuserat på sälj- och marknadsfrågor.

De skriver också att deras Stockholmskontor växer och att den moderna tryckpressen för digital produktion nu är i full drift, vilket har inneburit snabba och säkra leveranser för Stockholmskunderna. Säljkontoret i Västervik har enligt företaget ökat mer än budgeterat, vilket de ser som bevis på att satsningen mot den mellansvenska marknaden var rätt steg att ta.

I Söderköping görs nya investeringar i produktionen, där de skriver att de blir det andra tryckeriet i Europa som installerar en ny, revolutionerande UV-teknik för att effektivisera produktionen i den stora tryckpressen.

Samtidigt har både nettoomsättning och rörelseresultat minskat för Tellosgruppen – förra året låg deras nettoomsättning på 42 miljoner kronor, men ligger nu på 39,9. Rörelseresultatet låg på 2,3 miljoner i fjol, och i år hamnade de på 1,6 miljoner kronor.

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R