Personaliserad müsliförpackning

PUBLICERAD: 11 december 2015
UPPDATERAD: 11 december

mymuesli_1

Mymuesli är ett tyskt företag som säljer personaliserad müsli – konsumenterna kan själva välja sina ingredienser via företagets webbsajt och få sitt paket hemskickat. Nu går företaget ett steg längre med personaliseringen – i den nyöppnade butiken i staden Heidelberg kan konsumenterna dessutom få en personlig förpackning.

Heidelberger Druckmaschinen AG har installerat och anpassat deras 4D Jetmaster Dimension för Mymuesli – den första pressen i sitt slag som Heidelberg installerat direkt på försäljningsplats.

– Heidelberg stödjer kreativa idéer med digital tryckteknik som ger användaren och/eller slutkonsumenten tydligt mervärde, säger Stephan Plenz, ledamot i styrelsen som ansvarar för Heidelberg utrustning. 4D-printing baserat på inkjet-teknik banar väg för hög kvalitet, kostnadseffektiva kundanpassade ytbehandlingar av massproducerade konsumtionsvaror. Vi är glada över att ha fått ett tillväxtorienterat och mycket innovativt företag som mymuesli som kund. Detta understryker vår förmåga att använda ny teknik för att nå nya marknadssegment utanför våra klassiska kärnmarknader.

Det var för mer än ett år sedan som Heidelberg först presenterade din 4D-trycksteknik, en term de använder för att beskriva skräddarsydda, flexibla, högkvalitativa, digitala tryck på tredimensionella objekt med hjälp av inkjetteknik och högprecisions robotteknik. I dag menar Heidelberg att Jetmaster Dimension-maskinen kan trycka kostnadseffektivt på sfäriska eller cylindriska föremål med en diameter på tio till 300 millimeter i en upplösning på 360 dpi med upp till fyra färger och ogenomskinlig vit eller en skyddande beläggning.

mymuesli_2 mymuesli_3

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1