Vitt Grafiska visar både ökning och tapp

I sin årsredovisning visar Vitt Grafiska en ökning i nettoomsättning från året innan, från 75 till 83 miljoner kronor. Samtidigt gör de ett tapp i rörelseresultatet där de går från minus 1,4 miljoner till minus 4,8.

Under föregående räkenskapsår flyttade företaget all sin produktionsutrustning från Karlavägen i Stockholm till Trosa efter att ha förvärvat hela verksamheten i Trosa Tryckeri. I samband med flytten investerade de i en 6-färgspress med lack för att vidareutveckla sin förpackningsproduktion. De investerade också i en HP Indigo 7800.

I förvaltningsberättelsen skriver företaget att installationen av 6-färgspressen tog längre tid än beräknat, vilket påverkade förpackningsproduktionen under 13 veckor istället för budgeterade 5. Dessutom var Vitt Grafiska tvungna att betala dubbla hyror under årets sista tertial då planen kring en hyresgäst föll igenom.

I och med detta gick den planerade flyttkostnaden på tre miljoner kronor istället upp till nio miljoner, vilket påverkade företagets resultat.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: