Systemtext vänder minus till plus

PUBLICERAD: 9 februari 2016
UPPDATERAD: 9 februari

Under 2015 rapporterar Systemtext att de haft 11 månader med positivt resultat efter en omstrukturering under 2014. Medan företagets nettoomsättning har minskat något, från 129 till 128 miljoner kronor, har de vänt negativa siffror till positiva i årets rörelseresultat. 2014 låg det på minus 5,6 miljoner, men företaget har ökat resultatet med 11 miljoner och landat på 6,6 miljoner kronor.

Enligt Systemtext har marknaden för ljusskyltar förbättrats något under 2015, men i och med fortsatt stor prispress har de valt att avstå några av de mest prispressade och olönsamma upphandlingarna. De skriver också att de ser positiv utveckling inom arbetsmiljöskyltar, dekor samt sol- och säkerhetsfilm.

År 2016 ska fokus för företaget ligga på tillväxt, i och med mer effektiva processer och produktionsapparat. De riktar främst in sig på befintliga kunder som fortsätter att expandera i Norden, men ser en ökad risk i valutaförändringar då en allt större del av bolagets inköp görs i Euro.

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)