Systemtext vänder minus till plus

PUBLICERAD: 9 februari 2016
UPPDATERAD: 9 februari

Under 2015 rapporterar Systemtext att de haft 11 månader med positivt resultat efter en omstrukturering under 2014. Medan företagets nettoomsättning har minskat något, från 129 till 128 miljoner kronor, har de vänt negativa siffror till positiva i årets rörelseresultat. 2014 låg det på minus 5,6 miljoner, men företaget har ökat resultatet med 11 miljoner och landat på 6,6 miljoner kronor.

Enligt Systemtext har marknaden för ljusskyltar förbättrats något under 2015, men i och med fortsatt stor prispress har de valt att avstå några av de mest prispressade och olönsamma upphandlingarna. De skriver också att de ser positiv utveckling inom arbetsmiljöskyltar, dekor samt sol- och säkerhetsfilm.

År 2016 ska fokus för företaget ligga på tillväxt, i och med mer effektiva processer och produktionsapparat. De riktar främst in sig på befintliga kunder som fortsätter att expandera i Norden, men ser en ökad risk i valutaförändringar då en allt större del av bolagets inköp görs i Euro.

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w