Eskils Tryckeri ökar

Boråsbaserade Eskils Tryckeri AB har ökat i både nettoomsättning och rörelseresultat under föregående räkenskapsår. Företagets nettoomsättning har gått från 80 till 83 miljoner kronor och rörelseresultatet har ökat med en miljon kronor – från 1,4 till 2,4 miljoner.

Samtidigt kommenterar företaget i sin förvaltningsberättelse att branschen präglats av hård konkurrens och svag lönsamhet under flera år, och att de momspengar som betalats ut från Skatteverket fungerat som konstgjord andning för branschen. Enligt Eskils Tryckeri innebär detta att olönsamma tryckerier fått nytt liv.

I slutet av räkenskapsåret fick Eskils Tryckeri Christian Nilsson som ny vd efter att Claes Ryding slutat. I samband med bytet satte företaget igång ett förändringsarbete för att lyfta varumärket.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Kodak: ”Stärk ditt företag med automatisering”

Hur kan man få ett effektivare arbetsflöde med hjälp av olika analysverktyg? Och hur kan automatisering av datainsamling och analys ske med AI och maskininlärning (ML)? Stephen Miller, Director Product Management på Kodak Workflow Software berättar hur företag kan frigöra både tid och resurser, och på så sätt nå tillväxt.

Publicerat av: