Eskils Tryckeri ökar

PUBLICERAD: 11 februari 2016
UPPDATERAD: 11 februari

Boråsbaserade Eskils Tryckeri AB har ökat i både nettoomsättning och rörelseresultat under föregående räkenskapsår. Företagets nettoomsättning har gått från 80 till 83 miljoner kronor och rörelseresultatet har ökat med en miljon kronor – från 1,4 till 2,4 miljoner.

Samtidigt kommenterar företaget i sin förvaltningsberättelse att branschen präglats av hård konkurrens och svag lönsamhet under flera år, och att de momspengar som betalats ut från Skatteverket fungerat som konstgjord andning för branschen. Enligt Eskils Tryckeri innebär detta att olönsamma tryckerier fått nytt liv.

I slutet av räkenskapsåret fick Eskils Tryckeri Christian Nilsson som ny vd efter att Claes Ryding slutat. I samband med bytet satte företaget igång ett förändringsarbete för att lyfta varumärket.

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2