Mot bläck för Parajett

PUBLICERAD: 12 maj 2016
UPPDATERAD: 12 maj

Parajett har under 2015 ökat både nettoomsättning och rörelseresultat, liksom antalet producerade försändelser, enligt årsredovisningen.

Företagets nettoomsättning låg 2014 på 398 miljoner kronor, men ökade till 419 miljoner år 2015. En ökning på en dryg miljon sågs också i rörelseresultatet, som gick från 6,3 miljoner till 7,6.

Under året har de arbetat med att integrera det helägda norska dotterbolaget Andvord Grafisk A/S i Parajett-koncernen, i syfte att stärka sin position på den svenska och norska marknaden.

Under våren 2015 installerades ytterligare en bläckpress – en del i företagets arbete med att gå från tonerproduktion till bläckproduktion.

I år klev dessutom Lars Peter Sörensen in som ny vd på Parajett, men han hade inga kommentarer till årsredovisningen.

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)