Minskning för Danagård Litho

PUBLICERAD: 30 maj 2016
UPPDATERAD: 30 maj

Danagård Litho AB, med verksamhet i både Ödeshög och Motala, har under det senaste verksamhetsåret gjort ett tapp i nettoomsättning och rörelseresultat.

2014 låg nettoomsättningen på 121 miljoner kronor och 2015 hamnade det på 118 miljoner. Rörelseresultatet gick under samma period från 5 miljoner till 4,7.

Företaget skriver att förvärvet de gjorde av 75 procent av aktierna i bolaget Bergström & Sund Reklambyrå AB den 1 juni 2015 kommer att ge kunderna ett större utbud av produkter och tjänster, vilket de beräknar kommer ge resultat under kommande år.

De skriver också att tryckerimomsen påverkat företaget positivt, och att avsättningar gjorts för eventuella kommande tvister.

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w