Minskning för Danagård Litho

PUBLICERAD: 30 maj 2016
UPPDATERAD: 30 maj

Danagård Litho AB, med verksamhet i både Ödeshög och Motala, har under det senaste verksamhetsåret gjort ett tapp i nettoomsättning och rörelseresultat.

2014 låg nettoomsättningen på 121 miljoner kronor och 2015 hamnade det på 118 miljoner. Rörelseresultatet gick under samma period från 5 miljoner till 4,7.

Företaget skriver att förvärvet de gjorde av 75 procent av aktierna i bolaget Bergström & Sund Reklambyrå AB den 1 juni 2015 kommer att ge kunderna ett större utbud av produkter och tjänster, vilket de beräknar kommer ge resultat under kommande år.

De skriver också att tryckerimomsen påverkat företaget positivt, och att avsättningar gjorts för eventuella kommande tvister.

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)