Just Normlicht satsar på led

PUBLICERAD: 3 juni 2016
UPPDATERAD: 3 juni

Just Normlicht använder mer och mer led-belysning i sina ljuslådor. Det är inte bara på grunt av längre livstid – led-lampornas livstid är cirka 20 gånger längre än ljusrörens– och mindre energiförbrukning. Med led-belysning kan man även steglöst reglera både färgtemperatur och ljusstyrka – en viktig sak när man ska anpassa ljuslådan mot bildskärm.

Normalt får man en kraftig topp i det blågröna området av spektrat med led-belysning som gör att de inte klarar Iso-standarden. Just har löst detta genom att blanda ljuset från sju olika typer av led-lampor. Företagets lysrör och led-belysning har fördelen att man får med uv-ljuset i belysningen och då kan matcha M1 i nya Iso-standarden och spektrofotometrar. Det är viktigt med dagens vita tryckpapper som innehåller mer eller minde optiskt vitmedel.

UV-Ljus_L
Jämförelse mellan belysning som innehåller UV-ljus och och inte på papper med optiskt vitmedel.

 

SebastianHorn_L

Sebastian Horn från Just Normlicht håller i GL Spectis, en spektrofotometer anpassad för mätning av betraktelseljus. Den kan kopplas till motsvarande programvara för analys och utskrift av certifikat. Mätvärden kan också användas för att anpassa ljuslådor till det uppmätta ljuset.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2