Minskning för Backman Info

PUBLICERAD: 27 juni 2016
UPPDATERAD: 27 juni

Arne Backman Information AB har minskat något i nettoomsättning och rörelseresultat under det senaste året. Enligt vd:n Patrik Backman handlar minskningen om flera förpackningsuppdrag som de avslutat på grund av prispress från utlandet samt höjda arbetsgivaravgifter.

– Vi har haft många under 26 år som anställda inom förpackningsverksamheten. Med höjda arbetsgivaravgifter finns det inte kvar någon lönsamhet, säger Patrik Backman.

Nettoomsättningen låg 2014 på 38 miljoner, och hamnade på 33 miljoner 2015. Rörelseresultatet minskade med 2,3 miljoner och hamnade på 2,4 miljoner kronor. Enligt Patrik Backman är tryckeriverksamheten i dag cirka 50 procent av företagets totala omsättning.

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)