Efterfrågan ökar på Canons tonerbaserade

PUBLICERAD: 15 augusti 2016
UPPDATERAD: 14 november
Canon Imagepress C10000VP.
Canon Imagepress C10000VP.

Enligt Canon så ökar efterfrågan på företagets tonerbaserade pressar i Imagepress-serien bland annat för att de nyligen lanserade produktionsmodellerna C10000VP och C8000VP. De menar att detta stärker vikten av toner som produktionsteknik för tusentals utskriftsleverantörer.

– Imagepress C10000VP har fått ett enormt positivt gensvar från våra kunder. Det bekräftar att vi med den här produkten har lyckats definiera om förväntningarna hos utskriftsleverantörerna när det gäller den kvalitet vi kan åstadkomma med en tonerbaserad produktionspress, säger Niklas Nilsson, produktchef för Professional Print på Canon Svenska AB, och fortsätter:

– Kunderna ser tydligt vilka stora marknadsinsikter och teknisk expertis som jobbar med att ta fram produktionspressar som kan ge så exceptionella resultat – och som kan leverera den prestanda och flexibilitet som dagens krävande trycksaksleverantörer efterfrågar.

Under och efter Drupa har försäljningen ökat, inte bara för C10000-/C8000VP-pressarna, men också för C800 och C700 som enligt företaget visat sig populära hos kunder från snabbväxande marknader i Central- och Östeuropa liksom på marknaderna Afrika och Mellanöstern.

– Priset och kapaciteten i de här pressarna gör dem till ett mycket lockande erbjudande för hundratals kunder som inte har utskriftsvolymer som kräver en maskin av den kaliber som C10000VP har. Det kan röra sig om mindre utskriftsleverantörer, reprocentraler på företag eller kreativa branscher som vill ha lösningar som ger högkvalitativa resultat i färg, säger Niklas Nilsson.

Läs vidare

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Senaste nytt

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett