07 Printmedia igång med Heidelberg

PUBLICERAD: 17 augusti 2016
UPPDATERAD: 14 november
Wim Geetjens från Heidelberg Belgien och 07 Printmedias vd Åsmund Krogstad under acceptanstest. I bakgrunden tryckinstruktören Per Bruksås.
Wim Geetjens från Heidelberg Belgien och 07 Printmedias vd Åsmund Krogstad under acceptanstest. I bakgrunden tryckinstruktören Per Bruksås.

Det norska företaget 07 Printmedia, som arbetar med kommunikation och publicering på flera plattformar, är nu i full produktion med en ny Heidelberg XL106-8-P. Den 1 juli godkände företaget installationen, där besiktningen bestod av sex tryckjobb i papper och kartong och i två olika format. Enligt 07 Printmedia producerade maskinen över förväntan i plåtbyte och uppstart, och tryckte alla jobb i 18 000 tryck i timmen.

– Det har nu gått några veckor sedan besiktning. Det är en sak när en instruktör provkör, men det är något helt annat när tryckare lämnas ensamma att köra. Det finns bara en sak att säga om det, våra tryckare är fantastiskt duktiga och maskinen beter sig exemplariskt! Detta innebär att den uppfyller våra krav på både inställningstider och hastigheter. Vi är mycket nöjda med val vi gjort, säger Asmund Krogstad, vd på 07 Printmedia.

– Detta är vårt nya flaggskepp för 07 Printmedia. Installation och utbildning har gått enliigt plan och över all förväntan. Stort tack till Luth-gruppen. Våra tryckare kan få mycket ut ur maskinen efter en kort tid, vilket är imponerande. Ser fram emot fortsättningen i höst och att se effekten av denna maskin, säger produktionschef Terje Pedersen.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg