07 Printmedia igång med Heidelberg

PUBLICERAD: 17 augusti 2016
UPPDATERAD: 14 november
Wim Geetjens från Heidelberg Belgien och 07 Printmedias vd Åsmund Krogstad under acceptanstest. I bakgrunden tryckinstruktören Per Bruksås.
Wim Geetjens från Heidelberg Belgien och 07 Printmedias vd Åsmund Krogstad under acceptanstest. I bakgrunden tryckinstruktören Per Bruksås.

Det norska företaget 07 Printmedia, som arbetar med kommunikation och publicering på flera plattformar, är nu i full produktion med en ny Heidelberg XL106-8-P. Den 1 juli godkände företaget installationen, där besiktningen bestod av sex tryckjobb i papper och kartong och i två olika format. Enligt 07 Printmedia producerade maskinen över förväntan i plåtbyte och uppstart, och tryckte alla jobb i 18 000 tryck i timmen.

– Det har nu gått några veckor sedan besiktning. Det är en sak när en instruktör provkör, men det är något helt annat när tryckare lämnas ensamma att köra. Det finns bara en sak att säga om det, våra tryckare är fantastiskt duktiga och maskinen beter sig exemplariskt! Detta innebär att den uppfyller våra krav på både inställningstider och hastigheter. Vi är mycket nöjda med val vi gjort, säger Asmund Krogstad, vd på 07 Printmedia.

– Detta är vårt nya flaggskepp för 07 Printmedia. Installation och utbildning har gått enliigt plan och över all förväntan. Stort tack till Luth-gruppen. Våra tryckare kan få mycket ut ur maskinen efter en kort tid, vilket är imponerande. Ser fram emot fortsättningen i höst och att se effekten av denna maskin, säger produktionschef Terje Pedersen.

Läs vidare

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

För få utbildas – "Läget börjar bli kritiskt"

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar.
0023_210921

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)