Skilltryck uppgraderar digitaltryckeriet

PUBLICERAD: 18 augusti 2016
UPPDATERAD: 14 november
HP Indigo 5500.
HP Indigo 5500.

För tre år sedan köpte Skilltryck i Skillingaryd utanför Jönköping ett digitaltryck i Gnosjö, efter att Martin Holmberg, ägare och vd för Skilltryck, liksom många andra i branschen sett en förändring på marknaden. Kundtyperna har blivit fler, framförhållningen är sämre och framför allt har upplagorna sjunkit.

– Vi jobbar mycket med utskick av olika slag och märker att kunder oftast väljer att trycka mindre upplagor för att se om det funkar, sedan gör man små justeringar och trycker en ny liten upplaga, säger Martin Holmberg.

I köpet av digitaltryckeriet fick han två Canon-maskiner som stått och rullat i tre år. Nu har båda gjort sitt och ska kasseras, vilket fick honom att börja leta efter ersättare redan i vintras.

– Vi är ett litet tryckeri som måste vända på slantarna och jag är tekniskt intresserad, därför gjorde jag en ordentlig genomgång av marknaden.

Efter en undersökning av sju olika leverantörer där han bedömde tryckkvalitet, maskinernas funktionalitet och pris, där tryckkvaliteten vägde tyngst, stod det mellan HP Indigo och Xerox iGen. Valet föll till slut på HP Indigo 5500 av två skäl: möjligheterna för efterbearbetning är bättre och dessutom alstrar den betydligt mindre värme, menar Martin.

– Mycket värme betyder att maskinen drar mycket ström, dessutom behöver den kylas, vilket drar ännu mer ström.

Indigon är redan installerad och har gått i ett par månader. Den är stabil och har fungerat väldigt bra, enligt Martin.

– Vi hade mindre strul vid installationen än vad jag hade förväntat mig. Det var bara några småfel som vi lätt löste.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R