"Var inte rädd för att vara annorlunda"

PUBLICERAD: 12 oktober 2016
UPPDATERAD: 14 november

Peter Neumeister på Neumeister Brand Design Agency berättade på Empack hur man med ett diagram för positionering kan få kundens produkt att sticka ut när det gäller design, marknadsföring och förpackning. Där det gäller att positionera sig på motsatt sida av konkurrenterna. Arbetet kan delas in i revision, evolution och revolution. Peter visade flera exempel på den sista varianten. Här redovisas tre exempel. Neumeister är en strategisk varumärkes- och designbyrå.

meister2

Under Peters tid som juniordesigner på byrån CKS Partners i San Francisco ändrade byrån Apples positionering från övriga datortillverkare till användarvänlig och häftig. Innan dess var Apple på fallrepet.

imac2

Det var då Apple presenterade Imac-datorerna och resten är historia som man säger.

Malbas

malbas1

Malbas är en basketklubb i Malmö.

malbas2

Positioneringen var att framstå som uppstickare och ungdomlig samt cool jämför med de etablerade och inte lika coola basketklubbarna.

malbas3

Logotypen är i form av en basketkorg ovanifrån, där nätet utgörs av fem M – antalet spelare på planen och M som i Malbas och Malmö. Designen med färger ska ge en ungdomlig street-smart stil och samtidigt skapa en lagkänsla.

malbas4

Även parkeringsplatser kan utnyttjas.

Hövding cykelhjälm

hovding2
Hövding är en tillverkare av uppblåsbara cykelhjälmar som vid ett fall eller vid en kollision blåser upp på bråkdelen av en sekund och skyddar huvudet minst tre gånger bättre än en vanlig hjälm, med ett pris på 299 euro.

hovding1

Målet var därför att få Hövding att framstå som användarvänlig och fräck jämfört med vanliga cykelhjälmar.

hovding3

Designen är med kombinationen av gult och mörkgrått, sparsmakad och elegant som ska skapa en känsla av en produkt med högt teknisk värde och trygghet. På hemsidan finns en hel sida med filmer som visar när Hövding löser ut eller inte.

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8