Uppåt för Åtta.45 Tryckeri

PUBLICERAD: 21 april 2017
UPPDATERAD: 21 april

Tryckeriet Åtta.45 ökade omsättningen under 2016 med 16,5 miljoner kronor, från 208 till 224 miljoner kronor. Rörelseresultatet gick upp från drygt fyra till 6,5 miljoner kronor.

Åtta.45 -koncernens utstakade mål är att expandera långsiktigt och målsättningen för innevarande år är att fortsatt öka koncernens och moderbolagets försäljning. Målet är att nå 400 miljoner kronor i omsättning senast 2018.

Flera väsentliga händelser har skett under och efter räkenskapsåret. För att nämna några betydande skeenden gick flyttlasset i maj i fjol. Tryckeriet flyttade in i nya lokaler i Veddesta norr om Stockholm, totalt 9000 nya kvadratmeter, samt satsade på maskiner och ny teknik på motsvarande 120 miljoner kronor. I mars 2016 förvärvades Edita Bobergs arkoffset-verksamhet. Senast i januari i år förvärvades Joma Grafisk Produktion i Ljungby.

Lägesbedömningen för koncernen är att nedläggningar och sammanslagningar till större enheter fortsätter i den grafiska branschen. Strategin för Åtta.45 blir att vara aktiva i denna process och fortsätta söka efter nya samarbetspartners. Likviditeten och soliditeten bedöms vara trygg trots att en stor egenfinansiering på närmare 20 miljoner kronor skedde under verksamhetsåret 2015.

2016 kännetecknades av att vara det första året med full amortering samt leasingkostnader för ny utrustning som installerades under 2015.

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)