Hälften fick jobb efter utbildning

PUBLICERAD: 2 maj 2017
UPPDATERAD: 2 maj
Många går rakt ut i jobb efter att ha tagit examen på Brobygrafiska.

Brobygrafiskas 52 studerande på programmen förpackningsdesigner och grafisk formgivare och tekniker har tagit examen.Mer än hälften har klart med jobb efter avslutad utbildning.   

Årskullarna på Brobygrafiskas utbildningar till förpackningsdesigner och grafisk formgivare och tekniker. Den 28 april tog 52 elever examen. Runt hälften av dem går raka vägen in i arbetslivet. Möjligheter till anställning efter en yrkeshögskoleutbildning på Brobygrafiska är mycket goda, enligt Per Branzén, verksamhetsledare på Brobygrafiska:

 – Vi har sedan 2006 examinerat 1400 YH-studerande som jobbar över hela Sverige och en del utomlands. Nu är det dags att addera 52 till och bidra med kompetens och arbetskraft i Sverige och Norge.

Utbildningarna avslutades traditionsenligt med examensutställning:

– Examensutställningen är ett koncentrat av kurser, praktik, projekt och långa kvällar på skolan. Det är den mest intensiva perioden för våra studerande. Vi som arbetar på
Brobygrafiska är stolta över deras prestationer och välkomnar med glädje intresserade att ta del av den.

Johanna Brännström, som studerat till förpackningsdesigner är nöjd med utbildningen och nu väntar jobb:

– Brobygrafiska ger sina studerande sådana otroliga möjligheter att utvecklas med hjälp av allt från duktiga lärare, bra utrustning och flera praktikperioder. Jag kommer att sakna tiden på Brobygrafiska nu när jag är klar men ser även fram emot nya utmaningar som väntar då jag nu ska börja jobba som grafisk designer på IKEA Communications i Älmhult där jag hade min sista praktik.

 

Läs vidare

Anmäl dig till "Wrap & Remix by Antalis"

Antalis lanserar en helt ny tävling utöver det vanliga, med helt fantastiska priser att vinna. Bl.a en ikonisk 1965 Ford Mustang 350GT V8, HP Latex 630 Print & Cut eller VIP biljetter för Formel 1 Grand Prix i Italien. Tävlingen pågår från 1/2 till 30/6 2024.
3-main

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

ZetaDisplay köper österrikiskt digitalt skyltföretag

Det digitala skyltföretaget ZetaDisplay gör ännu ett storförvärv i och med köpet av Österrikiska Peakmedia. Malmöföretaget vill vara drivande i konsolideringar på den europeiska marknaden inom digital signage.
ZetaDisplay-web

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2