Bättrar på försäljningen

PUBLICERAD: 23 augusti 2017
UPPDATERAD: 23 augusti

Strokirk-Landströms som producerar reklam- och informationstryck ökar försäljningen gradvis från år till år. Jämfört med föregående räkenskapsår ökade omsättningen med 5,5 miljoner kronor och landade på 103,7 miljoner kronor. Rörelseresultatet vände från röda siffror med 1,1 miljoner kronor till plusresultatet 1,95 miljoner kronor.

I början av 2016  fusionerades dotterbolaget Creutzer Karlsson AB upp i bolaget. I årsredovisningen framgår att man fortsätter fokusera på ökade marknadsandelar på en vikande marknad. Som Sign&Print tidigare berättat om renoverades bolagets offsetpressar i början av förra året. Tryckeriet räknar med att de därmed ska kunna hållas i drift i ytterligare tre till fyra år.

I början av innevarande år monterade man även på ny mätutrustning på tryckpressarna vilket man menar kommer påverka ställtider och pappersåtgång i en positiv riktning. Företaget ser positivt på den framtida utvecklingen och i år implementerar man ett nytt affärssystem.

Strokirk-Landströms  ägs till 100 procent av moderbolaget Grafiska Intressenter i Lidköping.

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1