Bättrar på försäljningen

Strokirk-Landströms som producerar reklam- och informationstryck ökar försäljningen gradvis från år till år. Jämfört med föregående räkenskapsår ökade omsättningen med 5,5 miljoner kronor och landade på 103,7 miljoner kronor. Rörelseresultatet vände från röda siffror med 1,1 miljoner kronor till plusresultatet 1,95 miljoner kronor.

I början av 2016  fusionerades dotterbolaget Creutzer Karlsson AB upp i bolaget. I årsredovisningen framgår att man fortsätter fokusera på ökade marknadsandelar på en vikande marknad. Som Sign&Print tidigare berättat om renoverades bolagets offsetpressar i början av förra året. Tryckeriet räknar med att de därmed ska kunna hållas i drift i ytterligare tre till fyra år.

I början av innevarande år monterade man även på ny mätutrustning på tryckpressarna vilket man menar kommer påverka ställtider och pappersåtgång i en positiv riktning. Företaget ser positivt på den framtida utvecklingen och i år implementerar man ett nytt affärssystem.

Strokirk-Landströms  ägs till 100 procent av moderbolaget Grafiska Intressenter i Lidköping.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: