Bold printing vände rörelseresultatet

PUBLICERAD: 25 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 augusti

Bold Printing Stockholm gör en helomvändning i rörelseresultatet och rusar tvåsiffrigt.

Bold Printing Stockholm, verksamma inom tidningsproduktion, minskade sin omsättning med närmare 10,4 miljoner kronor under räkenskapsåret 2016. Från 463,5 miljoner året innan till 453,1 miljoner kronor. Rörelseresultatet gör dock en helomvändning från 2015 års röda siffror på 18,1 miljoner till 14,1 miljoner kronor. 2016 års resultat stannade på 9,6 miljoner kronor, jämfört med föregående årets 2,8 miljoner. Bakgrunden till de förbättrade siffrorna beskrivs enligt företaget bero på fler tryckuppdrag och effektivisering. Bold Printing Stockholm meddelar att de kommer fortsätta arbeta med att effektivisera verksamheten då de förväntar sig att tidningstrycket kommer minska ytterligare,

Domen om tryckerimomsen, som kom i december 2015 och avhandlades ända uppe i Högsta domstolen, fastslog att tryckerier är betalningsskyldiga gentemot förlagen för den sänkta momsskatten åren 2004 till 2o07. Bold Printing Stockholm skriver i årsredovisningen att de under 2016 reglerat delar av dessa skulder till sina kunder – resterande förväntas betalas till kunderna under innevarande år. Tillika har företaget fordringar på ingång avseende tryckmoms från VTAB Västerås AB som ingår i mediekoncernen Stampen. Koncernen gick igenom en rekonstruktion i höstas, vilket ledde att skulden de hade till Bold Printing sattes ner genom Skatteverket till 25 procent av ursprungsfordran.

 

 

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)