Kundtapp för Malmöbolag

PUBLICERAD: 27 oktober 2017
UPPDATERAD: 27 oktober

Försäljningen i årsredovisningen för  2016/2017 visar på ett kundtapp på 0,4 miljoner kronor. Vidare har engångskostnader lagts på för installation och inkörning av maskiner. Omsättningen stannade på 98,9 miljoner kronor. 1,8 miljoner mindre än föregående år. Rörelseresultatet minskar från 3,3 miljoner till 2,4 miljoner. Styrelsen aviserar i årsredovisningen även ett förslag till beslut om tre miljoner kronor i aktievinstutdelning.

CA Andersson & Co producerar trycksaker oavsett material och erbjuder även lager- och logistiklösningar. Under räkenskapsåret har företaget fått nytt i maskinparken. Två offset-tryckpressar har åkt ut under året och ersatts med en offsetpress från Heidelberg med åtta färger. Även en ny digitalpress har satts i drift. Beslut togs även att byta ut stora delar av storformatstrycket mot effektivare utrustning.

Företagsledningen skriver vidare att man inte planerar att göra några större förändringar i verksamheten framöver rörande exempelvis avveckling, investeringar eller försäljningar.

Läs vidare

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

ZetaDisplay köper österrikiskt digitalt skyltföretag

Det digitala skyltföretaget ZetaDisplay gör ännu ett storförvärv i och med köpet av Österrikiska Peakmedia. Malmöföretaget vill vara drivande i konsolideringar på den europeiska marknaden inom digital signage.
ZetaDisplay-web

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R