Exakta växer – förvärvar logistikbolag

PUBLICERAD: 15 november 2017
UPPDATERAD: 14 november
Exakta gör ytterligare ett förvärv med Håkan Larsson, koncernchef på Exakta Group, i spetsen.

Exakta förvärvar logistikbolaget DR Experten. Exakta supply chain blir namnet på ett nytt bolag där kärnan i verksamheten blir kampanjpackning, inplastning, kuvertering, lagerhållning samt plock och pack.

Exakta Group förvärvar DR Experten i Malmö. Från 1 december bildas bolaget Exakta Supply Chain, som är tänkt att bli en stark aktör inom fulfillment till den grafiska branschen. Målet är att hjälpa kunder med olika typer av logistikhantering – kampanjpackning, inplastning, kuvertering, lagerhållning samt plock och packning. Omsättningen i bolaget förväntas uppgå till 30 miljoner kronor.

DR Experten producerar inom  olika typer av direktreklam och mailingutskick, exempelvis kuvertering, adressering med inkjet, inplastning, portooptimering och laserutskrifter. Anledningen till förvärvet av DR Experten är att Exakta upplever en efterfrågan hos kunderna avseende helhetslösningar för grafisk kommunikation, och där är hanteringen av trycksakerna en viktig del.

Bolaget Exakta supply chain ägs av Exakta Group med Patrik Valentinsson och Jan Simonsen som delägare. Patrik Valentinsson intar vd-rollen och kommer leda verksamheten. Jan Simonsen blir övergripande produktions­ ansvarig och Thomas Nordlundh säljansvarig.

Med den nya  bolagsuppställningen kommer Exaktakoncernen omsätta drygt 500 miljoner kronor och ha 260 anställda. I Exakta ingår bolagen Exakta print, Exakta XL, Exakta decision, Exakta media, Exakta profile, Exakta creative, Exakta software, Exakta foto, Exakta supply chain samt Exakta vindspelet.

 

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1