Exakta växer – förvärvar logistikbolag

Exakta gör ytterligare ett förvärv med Håkan Larsson, koncernchef på Exakta Group, i spetsen.

Exakta förvärvar logistikbolaget DR Experten. Exakta supply chain blir namnet på ett nytt bolag där kärnan i verksamheten blir kampanjpackning, inplastning, kuvertering, lagerhållning samt plock och pack.

Exakta Group förvärvar DR Experten i Malmö. Från 1 december bildas bolaget Exakta Supply Chain, som är tänkt att bli en stark aktör inom fulfillment till den grafiska branschen. Målet är att hjälpa kunder med olika typer av logistikhantering – kampanjpackning, inplastning, kuvertering, lagerhållning samt plock och packning. Omsättningen i bolaget förväntas uppgå till 30 miljoner kronor.

DR Experten producerar inom  olika typer av direktreklam och mailingutskick, exempelvis kuvertering, adressering med inkjet, inplastning, portooptimering och laserutskrifter. Anledningen till förvärvet av DR Experten är att Exakta upplever en efterfrågan hos kunderna avseende helhetslösningar för grafisk kommunikation, och där är hanteringen av trycksakerna en viktig del.

Bolaget Exakta supply chain ägs av Exakta Group med Patrik Valentinsson och Jan Simonsen som delägare. Patrik Valentinsson intar vd-rollen och kommer leda verksamheten. Jan Simonsen blir övergripande produktions­ ansvarig och Thomas Nordlundh säljansvarig.

Med den nya  bolagsuppställningen kommer Exaktakoncernen omsätta drygt 500 miljoner kronor och ha 260 anställda. I Exakta ingår bolagen Exakta print, Exakta XL, Exakta decision, Exakta media, Exakta profile, Exakta creative, Exakta software, Exakta foto, Exakta supply chain samt Exakta vindspelet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *