Exakta växer – förvärvar logistikbolag

PUBLICERAD: 15 november 2017
UPPDATERAD: 14 november
Exakta gör ytterligare ett förvärv med Håkan Larsson, koncernchef på Exakta Group, i spetsen.

Exakta förvärvar logistikbolaget DR Experten. Exakta supply chain blir namnet på ett nytt bolag där kärnan i verksamheten blir kampanjpackning, inplastning, kuvertering, lagerhållning samt plock och pack.

Exakta Group förvärvar DR Experten i Malmö. Från 1 december bildas bolaget Exakta Supply Chain, som är tänkt att bli en stark aktör inom fulfillment till den grafiska branschen. Målet är att hjälpa kunder med olika typer av logistikhantering – kampanjpackning, inplastning, kuvertering, lagerhållning samt plock och packning. Omsättningen i bolaget förväntas uppgå till 30 miljoner kronor.

DR Experten producerar inom  olika typer av direktreklam och mailingutskick, exempelvis kuvertering, adressering med inkjet, inplastning, portooptimering och laserutskrifter. Anledningen till förvärvet av DR Experten är att Exakta upplever en efterfrågan hos kunderna avseende helhetslösningar för grafisk kommunikation, och där är hanteringen av trycksakerna en viktig del.

Bolaget Exakta supply chain ägs av Exakta Group med Patrik Valentinsson och Jan Simonsen som delägare. Patrik Valentinsson intar vd-rollen och kommer leda verksamheten. Jan Simonsen blir övergripande produktions­ ansvarig och Thomas Nordlundh säljansvarig.

Med den nya  bolagsuppställningen kommer Exaktakoncernen omsätta drygt 500 miljoner kronor och ha 260 anställda. I Exakta ingår bolagen Exakta print, Exakta XL, Exakta decision, Exakta media, Exakta profile, Exakta creative, Exakta software, Exakta foto, Exakta supply chain samt Exakta vindspelet.

 

Läs vidare

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2