Fortsatt förlust för Holmbergs

PUBLICERAD: 24 januari 2018
UPPDATERAD: 24 januari

Holmbergs i Malmö som gjort flera omstruktureringar i företaget gjorde en uppryckning under senaste räkenskapsåret. Men siffrorna visar fortfarande rött.

Holmbergs i Malmö som gått från tryckeri till helhetsleverantör inom kommunikation redovisar ett resultat efter skatt på -3,3 miljoner kronor. Det är dock en upphämtning från räkenskapsåret 2015/2016 då resultatet landade på – 8,6 miljoner kronor. Nettoomsättningen sjönk från 104,5 miljoner till 96 miljoner kronor i senaste bokslutet. Rörelseresultatet landade på -15,7 miljoner.

Sedan våren 2014 ingår Holmbergs i Paragon Group vilket medfört att de har breddat sitt produktutbud. Bland annat med programvaran Paragon E-commerce Platform. Under senaste räkenskapsåret gick Per Klavesen in som ny vd i Holmbergs. I samband med detta har företaget strukturerat om säljavdelningen för att jobba mer uppsökande. I december 2016 förvärvades bolaget Nyaljus Tryck och logistik AB som är specialiserade inom storformatsproduktion. Företaget skriver i årsredovisningen att man ser med tillförsikt på framtiden efter de strukturförändringar som gjorts i företaget vilket man hoppas ska leda till att man bland annat  kan kapa kostnader och få en högre effektivitet i produktionen.

Läs vidare

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper