Fortsatt förlust för Holmbergs

PUBLICERAD: 24 januari 2018
UPPDATERAD: 24 januari

Holmbergs i Malmö som gjort flera omstruktureringar i företaget gjorde en uppryckning under senaste räkenskapsåret. Men siffrorna visar fortfarande rött.

Holmbergs i Malmö som gått från tryckeri till helhetsleverantör inom kommunikation redovisar ett resultat efter skatt på -3,3 miljoner kronor. Det är dock en upphämtning från räkenskapsåret 2015/2016 då resultatet landade på – 8,6 miljoner kronor. Nettoomsättningen sjönk från 104,5 miljoner till 96 miljoner kronor i senaste bokslutet. Rörelseresultatet landade på -15,7 miljoner.

Sedan våren 2014 ingår Holmbergs i Paragon Group vilket medfört att de har breddat sitt produktutbud. Bland annat med programvaran Paragon E-commerce Platform. Under senaste räkenskapsåret gick Per Klavesen in som ny vd i Holmbergs. I samband med detta har företaget strukturerat om säljavdelningen för att jobba mer uppsökande. I december 2016 förvärvades bolaget Nyaljus Tryck och logistik AB som är specialiserade inom storformatsproduktion. Företaget skriver i årsredovisningen att man ser med tillförsikt på framtiden efter de strukturförändringar som gjorts i företaget vilket man hoppas ska leda till att man bland annat  kan kapa kostnader och få en högre effektivitet i produktionen.

Läs vidare

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Anmäl dig till "Wrap & Remix by Antalis"

Antalis lanserar en helt ny tävling utöver det vanliga, med helt fantastiska priser att vinna. Bl.a en ikonisk 1965 Ford Mustang 350GT V8, HP Latex 630 Print & Cut eller VIP biljetter för Formel 1 Grand Prix i Italien. Tävlingen pågår från 1/2 till 30/6 2024.
3-main

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm