Fortsatt förlust för Holmbergs

Holmbergs i Malmö som gjort flera omstruktureringar i företaget gjorde en uppryckning under senaste räkenskapsåret. Men siffrorna visar fortfarande rött.

Holmbergs i Malmö som gått från tryckeri till helhetsleverantör inom kommunikation redovisar ett resultat efter skatt på -3,3 miljoner kronor. Det är dock en upphämtning från räkenskapsåret 2015/2016 då resultatet landade på – 8,6 miljoner kronor. Nettoomsättningen sjönk från 104,5 miljoner till 96 miljoner kronor i senaste bokslutet. Rörelseresultatet landade på -15,7 miljoner.

Sedan våren 2014 ingår Holmbergs i Paragon Group vilket medfört att de har breddat sitt produktutbud. Bland annat med programvaran Paragon E-commerce Platform. Under senaste räkenskapsåret gick Per Klavesen in som ny vd i Holmbergs. I samband med detta har företaget strukturerat om säljavdelningen för att jobba mer uppsökande. I december 2016 förvärvades bolaget Nyaljus Tryck och logistik AB som är specialiserade inom storformatsproduktion. Företaget skriver i årsredovisningen att man ser med tillförsikt på framtiden efter de strukturförändringar som gjorts i företaget vilket man hoppas ska leda till att man bland annat  kan kapa kostnader och få en högre effektivitet i produktionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Fördjupar strategiskt samarbete inom skärning

ACG Nyström blir exklusiv leverantör av Eastman Machine Companys automatiserade linje av skärmaskiner i Skandinavien, Baltikum och Ukraina. Det innebär att det svenska företaget kommer att fungera som ett nav för import av utrustning, delar och förbrukningsvaror, vilket ska resultera i kortare ledtider och direkta leveranser.

Publicerat av: 

Designtävling: ”Jag ville skapa något oväntat”

Printpower Awards är tävlingen för elever från Sveriges ledande design- och konstskolor. Tävlingen anordnas av Grafiska företagen och Fespa-föreningen sedan över 20 år tillbaka, och går ut på att plocka fram den bästa printidén utifrån ett specifikt tema. En av vinnarna blev Agnes Dalunde, vars provokativa design föll juryn i smaken.

Publicerat av: