Typsnitt, logotyper och färger – få grepp om den grafiska profilen

PUBLICERAD: 5 april 2018
UPPDATERAD: 5 april
Logotypdesignern Jens Østgaard ska föreläsa om vad du bör och inte bör göra när det kommer till logotypdesign under halvdagseventet CAP&Design Live – den grafiska profilen.

3 maj är det dags för ett färgsprakande halvdagsevent om den grafiska profilen där deltagarna får lyssna på case, kunskapsföreläsningar och inspirationsföreläsningar. Vi värmer upp med en intervju med logotypdesignern Jens Østgaard som är en av talarna på Cap&Design Live.

3 maj är det typsnitt, logotyper och färger som är temat på halvdagseventet Cap&Design Live i Stockholm. Ett fullmatat program väntar med föreläsningar varvat med fika, mingel och goodiebags. Ett early-bird-pris erbjuds fram till den 12 april. Anmälan görs här.

Jens Østgaard är en av talarna på eventet. Han är en logotypdesigner utbildad i Florens och idag verksam genom byrån Østgaard Design. Jens skriver redesign-analyser i CAP&Design och kommer på CAP&Design Live – den grafiska profilen att bjuda på vad du bör och inte bör göra när det kommer till logotypdesign.

Vad kommer du prata om på CAP&Design Live – Den grafiska profilen?
– Jag kommer prata om hur man designar effektiva logotyper och om hur svag design kan förstöra för goda varumärken.

Varför är det viktigt?
– Branding är konsumenters enda sätt att välja vad som passar just mig bland alla de likvärdiga produkter och tjänster som möter oss i dag. Om du vill bli vald på marknaden eller uppmärksammad i din fråga så måste du tänka på hur du ser ut och vad ditt varumärke uttrycker.

Vad vill du att publiken ska ta med sig från dagen?
– Jag vill elda på uppfattningen att logotypdesign är ofattbart enkelt och ändå orimligt komplext. Det är en unik genre inom grafisk design som man aldrig blir riktigt klok på men som alltid fascinerar såväl nörden som de stora massorna.

Var hittar du din inspiration?
– Någonstans mellan penna och papper och en ständig kamp i en snårig terräng av värdeerbjudanden och kundkorrektur … och i det aldrig sinande behovet av mer pengar för att kunna göra mer skillnad.

Läs vidare

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

100 Revoria Press PC1120 installerade i Europa

Fujifilm har nu gjort sin hundrade installation av sin flaggskeppsmodell Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnit flera utmärkelser under åren.
IMG_4094

Hårdvara är kärnan hos nystartade Signcore

Samma dag som Fespa öppnade gick Signcoms vd Robert Nyblom ut med att han driver vidare maskinverksamheten i ett nytt bolag. Sedan dess har bitarna fallit på plats och vägen framåt är solklar.
Signcore 3

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm