Gigantprint ökar försäljningen

PUBLICERAD: 8 augusti 2018
UPPDATERAD: 8 augusti

Storformatsjätten Gigantprint med dess tryckeriverksamhet inom storformat bättrar på omsättningen i senaste bokslutet.

Försäljningen tickar på till det bättre för tryckerikoncernen Gigantprint, visar årsredovisningen för 2017. Omsättningen ökar med drygt 3,6 miljoner kronor jämfört med året innan, från 142,4 miljoner till 146,1 miljoner. Rörelseresultatet visar en marginell förbättring och stannar på cirka 2,6 miljoner. Moderbolaget Gigantprint AB ökar omsättningen från 136,1 miljoner till 138,9 miljoner. Rörelseresultatet är närmast oförändrat mellan åren 2016 och 2017 – och hamnar på 1,7 miljoner kronor. Årets resultat hamnar på drygt 700 000 kronor. För hela koncernen blir årets resultat efter skatt strax under nollan.

Under året som gick har Gigantprint lanserat en ny webbshop vid namn Gdirekt som vänder sig till företag med produkter som mässmaterial och skyltar med mera. Samtidigt har företaget arbetat med att effektivisera och automatisera produktionen. Under 2017 har även det helägda dotterbolaget Svenska Varselskyltar AB fusionerats med moderbolaget Gigantprint AB.

 

 

Läs vidare

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper