Gigantprint ökar försäljningen

Storformatsjätten Gigantprint med dess tryckeriverksamhet inom storformat bättrar på omsättningen i senaste bokslutet.

Försäljningen tickar på till det bättre för tryckerikoncernen Gigantprint, visar årsredovisningen för 2017. Omsättningen ökar med drygt 3,6 miljoner kronor jämfört med året innan, från 142,4 miljoner till 146,1 miljoner. Rörelseresultatet visar en marginell förbättring och stannar på cirka 2,6 miljoner. Moderbolaget Gigantprint AB ökar omsättningen från 136,1 miljoner till 138,9 miljoner. Rörelseresultatet är närmast oförändrat mellan åren 2016 och 2017 – och hamnar på 1,7 miljoner kronor. Årets resultat hamnar på drygt 700 000 kronor. För hela koncernen blir årets resultat efter skatt strax under nollan.

Under året som gick har Gigantprint lanserat en ny webbshop vid namn Gdirekt som vänder sig till företag med produkter som mässmaterial och skyltar med mera. Samtidigt har företaget arbetat med att effektivisera och automatisera produktionen. Under 2017 har även det helägda dotterbolaget Svenska Varselskyltar AB fusionerats med moderbolaget Gigantprint AB.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *