Gigantprint ökar försäljningen

PUBLICERAD: 8 augusti 2018
UPPDATERAD: 8 augusti

Storformatsjätten Gigantprint med dess tryckeriverksamhet inom storformat bättrar på omsättningen i senaste bokslutet.

Försäljningen tickar på till det bättre för tryckerikoncernen Gigantprint, visar årsredovisningen för 2017. Omsättningen ökar med drygt 3,6 miljoner kronor jämfört med året innan, från 142,4 miljoner till 146,1 miljoner. Rörelseresultatet visar en marginell förbättring och stannar på cirka 2,6 miljoner. Moderbolaget Gigantprint AB ökar omsättningen från 136,1 miljoner till 138,9 miljoner. Rörelseresultatet är närmast oförändrat mellan åren 2016 och 2017 – och hamnar på 1,7 miljoner kronor. Årets resultat hamnar på drygt 700 000 kronor. För hela koncernen blir årets resultat efter skatt strax under nollan.

Under året som gick har Gigantprint lanserat en ny webbshop vid namn Gdirekt som vänder sig till företag med produkter som mässmaterial och skyltar med mera. Samtidigt har företaget arbetat med att effektivisera och automatisera produktionen. Under 2017 har även det helägda dotterbolaget Svenska Varselskyltar AB fusionerats med moderbolaget Gigantprint AB.

 

 

Läs vidare

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Anmäl dig till "Wrap & Remix by Antalis"

Antalis lanserar en helt ny tävling utöver det vanliga, med helt fantastiska priser att vinna. Bl.a en ikonisk 1965 Ford Mustang 350GT V8, HP Latex 630 Print & Cut eller VIP biljetter för Formel 1 Grand Prix i Italien. Tävlingen pågår från 1/2 till 30/6 2024.
3-main

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm