Parajett gör uppryckning

PUBLICERAD: 10 augusti 2018
UPPDATERAD: 10 augusti

Parajett, ett av Sveriges största grafiska IT-företag har haft ett år med fokus på utveckling och marknadsföring. Omsättningen steg men 2017 års resultat blev negativt.

Parajettkoncernen innefattar utöver moderbolaget bland annat det helägda norska dotterbolaget Andvord Grafisk och dotterbolaget Parajett Digital Park AB (ägs till 75 procent). Koncernens omsättning för verksamhetsåret 2017 ökade till 374,4 miljoner jämfört med föregående årets, 360,8 miljoner kronor. Rörelseresultatet visar på en rejäl uppryckning men står fortfarande på minussiffror – från -27,4 miljoner till -3,7 miljoner. Även årets resultat efter skatt landar på rött. 2016 var underskottet -27,2 miljoner kronor. 2017 års bokslut visar -9,7 miljoner kronor.

I förvaltningsberättelsen framgår att en rad digitala tjänster har sjösatts under 2017, samt förändringar i Parajetts arbetsprocesser som har lett till minskade kostnader. Arbetet med att optimera de digitala tjänsterna fortsätter även under 2018. Koncernen ser positivt på försäljningsutvecklingen framåt inom kontorspostlösningar och digitala tjänster. Däremot förväntas att prispressen och konkurrensen inom produktion av exempelvis brevförsändelser och traditionellt offsettryck även fortsättningsvis kommer bli tufft. I bokslutet framgår man även gör ett aktieägartillskott på tio miljoner kronor samt en långsiktig bankfinansiering.

 

Läs vidare

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper