Parajett gör uppryckning

PUBLICERAD: 10 augusti 2018
UPPDATERAD: 10 augusti

Parajett, ett av Sveriges största grafiska IT-företag har haft ett år med fokus på utveckling och marknadsföring. Omsättningen steg men 2017 års resultat blev negativt.

Parajettkoncernen innefattar utöver moderbolaget bland annat det helägda norska dotterbolaget Andvord Grafisk och dotterbolaget Parajett Digital Park AB (ägs till 75 procent). Koncernens omsättning för verksamhetsåret 2017 ökade till 374,4 miljoner jämfört med föregående årets, 360,8 miljoner kronor. Rörelseresultatet visar på en rejäl uppryckning men står fortfarande på minussiffror – från -27,4 miljoner till -3,7 miljoner. Även årets resultat efter skatt landar på rött. 2016 var underskottet -27,2 miljoner kronor. 2017 års bokslut visar -9,7 miljoner kronor.

I förvaltningsberättelsen framgår att en rad digitala tjänster har sjösatts under 2017, samt förändringar i Parajetts arbetsprocesser som har lett till minskade kostnader. Arbetet med att optimera de digitala tjänsterna fortsätter även under 2018. Koncernen ser positivt på försäljningsutvecklingen framåt inom kontorspostlösningar och digitala tjänster. Däremot förväntas att prispressen och konkurrensen inom produktion av exempelvis brevförsändelser och traditionellt offsettryck även fortsättningsvis kommer bli tufft. I bokslutet framgår man även gör ett aktieägartillskott på tio miljoner kronor samt en långsiktig bankfinansiering.

 

Läs vidare

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Anmäl dig till "Wrap & Remix by Antalis"

Antalis lanserar en helt ny tävling utöver det vanliga, med helt fantastiska priser att vinna. Bl.a en ikonisk 1965 Ford Mustang 350GT V8, HP Latex 630 Print & Cut eller VIP biljetter för Formel 1 Grand Prix i Italien. Tävlingen pågår från 1/2 till 30/6 2024.
3-main

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5