Clear channel investerar och rusar i omsättning

PUBLICERAD: 20 augusti 2018
UPPDATERAD: 20 augusti

Clear Channel Sverige AB rider på vågen av tillväxt inom utomhusreklam.

Företaget uppvisar i bokslutet för 2017 en stark ökning i omsättning – drygt 500 miljoner kronor, vilket är ett rejält uppsving jämfört med föregående års försäljning, 407 miljoner kronor. Däremot har rörelseresultatet fått sig ytterligare en törn i en jämförelse mellan åren och stannar på -242,2 miljoner kronor för 2017. Det är 43,9 miljoner sämre än föregående period. Årets resultat på sista raden hamnar på 37,5 miljoner kronor.

I årsredovisningen framgår att företaget har fortsatt investera i nya reklamanläggningar som i huvudsak avser teknik i digitala skärmar. Vidare har företaget investerat i nya system och ytterligare personal. Bolaget har under året beslutat på en extra bolagsstämma att  genomföra en utdelning om 200 miljoner kronor. Utdelningen har utbetalats genom kvittning av lånefordran på moderbolaget.

Läs vidare

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Anmäl dig till "Wrap & Remix by Antalis"

Antalis lanserar en helt ny tävling utöver det vanliga, med helt fantastiska priser att vinna. Bl.a en ikonisk 1965 Ford Mustang 350GT V8, HP Latex 630 Print & Cut eller VIP biljetter för Formel 1 Grand Prix i Italien. Tävlingen pågår från 1/2 till 30/6 2024.
3-main

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm