Clear channel investerar och rusar i omsättning

Clear Channel Sverige AB rider på vågen av tillväxt inom utomhusreklam.

Företaget uppvisar i bokslutet för 2017 en stark ökning i omsättning – drygt 500 miljoner kronor, vilket är ett rejält uppsving jämfört med föregående års försäljning, 407 miljoner kronor. Däremot har rörelseresultatet fått sig ytterligare en törn i en jämförelse mellan åren och stannar på -242,2 miljoner kronor för 2017. Det är 43,9 miljoner sämre än föregående period. Årets resultat på sista raden hamnar på 37,5 miljoner kronor.

I årsredovisningen framgår att företaget har fortsatt investera i nya reklamanläggningar som i huvudsak avser teknik i digitala skärmar. Vidare har företaget investerat i nya system och ytterligare personal. Bolaget har under året beslutat på en extra bolagsstämma att  genomföra en utdelning om 200 miljoner kronor. Utdelningen har utbetalats genom kvittning av lånefordran på moderbolaget.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *