Expansion på dansk mark

PUBLICERAD: 16 november 2018
UPPDATERAD: 14 november
Jesper Røgind Jørgensen, vd på A-Mail och Patrik Sjölin, vd på Addbrand, befäster affären med ett handslag.

Addbrand fortsätter sin förvärvsresa. – Detta är ytterligare ett viktigt steg i vår strävan att bli den ledande trycksaksgrossisten i Norden, säger vd:n Patrik Sjölin.

Svensk-norska koncernen Addbrand har genom åren vuxit både organiskt och genom förvärv. Och de fortsätter på den inslagna vägen. Addbrand köper den danska kuvertgrossisten A-Mail Kuverter. A-Mail säljer kuvert med och utan tryck till den grafiska marknaden i Danmark. På senare år har de även satsat på att bredda sitt utbud med fler artiklar och tjänster. Bolaget, med sitt säte i Vejle på Jylland omsätter drygt 30 miljoner kronor och har tio anställda. Enligt Addbrand är A-Mail ett passande tillskott till koncernen.

– Vår kund väljer om de själva skall trycka eller om vi skall göra det åt dem. Genom att kombinera A-Mails duktiga kuvertproduktion och bra fungerande logistik med vårt breda sortiment, kommer vi att kunna serva våra återförsäljare med ännu bättre lösningar i hela Norden. Vi kommer behålla produktion, logistik och kundsupport i alla tre länder, säger Patrik sjölin, delägare och vd för koncernen Addbrand.

Addbrand och A-mail har redan tidigare samarbetat under en längre tid.

– Att bli en del av Addbrand-koncernen känns som helt rätt steg för A-Mail. De synergier vi får är nödvändiga i en tuff marknad. Vi vet också att Addbrand är duktiga på webblösningar och social media, vilket vi tillsammans med det breda sortimentet nu kommer att kunna erbjuda även våra danska återförsäljare, säger Jesper Røgind Jørgensen, vd på A-Mail.

Det var under förra året som Kuvertteamet förvärvade pappersgrossisten Turnex. I maj i år samlades alla enheter under ett namn i ett nytt bolag – Addbrand Sweden. Addbrand Sweden AB är en sammanslagning av fd Kuvertteamet och Turnex. Bolaget har drygt 90 medarbetare i Sverige och förväntas omsätta runt 210 miljoner kronor 2018. Koncernen får i samband med förvärvet omkring 125 medarbetare och förväntas omsätta cirka 280 miljoner kronor. I koncernen ingår även, sedan 2015, den norska kuvertgrossisten Lyche Konvolutt. Tanken är så småningom att både norska Lyche Konvolutt och danska A-mail ska byta namn till Addbrand.

 

 

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1