Mediekoncern delar upp tryck och media

PUBLICERAD: 26 november 2018
UPPDATERAD: 14 november
Martin Alsander är koncernchef för den västsvenska mediekoncernen Stampen som nu styckas upp i två fristående bolag.

Mediekoncernen Stampen avvecklar sitt moderbolag. Därmed frikopplas Stampen Media och tryckerikoncernen V-TAB från varandra.

De två bolagen Stampen Media och tryckerikoncernen V-TAB som redan i dag sina egna styrelser och ledningsgrupper blir självständiga och fristående koncerner. Däremot förblir ägandet i de båda koncernerna detsamma. Det är en naturlig väg att gå, skriver mediekoncernen och hänvisar till att de gått igenom ett omfattande strukturarbete, med effektiviseringar under de senaste åren.Numera utgör tryck av Stampens egna tidningar mindre än 15 procent av V-TAB:s totala omsättning.

– Vi har de senaste åren arbetat med en medveten strategi att renodla verksamheterna och har nu kommit till en punkt där vi kan dela upp koncernen i två självständiga bolag. Det finns många fördelar med detta. Bolagen kan till exempel arbeta snabbare och mer fokuserat på sin kärnverksamhet utan att behöva kompromissa, säger Stampens koncernchef Martin Alsander, som kommer att ingå i och verka från de båda koncernernas styrelser.

V-TAB-koncernen har i dag  sex tryckerier i Sverige och trycker allt från magasin och tidningar till skyltmaterial och direktreklam.

Uppdelningen av bolagen har påbörjats och kommer att slutföras under första halvåret nästa år.

 

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959