Upptakt inför maskinsnackis

PUBLICERAD: 21 december 2018
UPPDATERAD: 21 december
Nize Equipments vd Lars Nikolajsen och Lars Bomgren, försäljningsansvarig i Sverige, laddar inför Swissqprints kommande maskinsläpp.

Storformatstillverkaren Swissqprint har haft en återförsäljarträff för att lägga upp strategin inför en stor stundande lansering – ett helt nytt maskinkoncept. På Sign&Print Scandinavia kommer nyheten rulla ut på allvar. – Det kommer bli ett otroligt stort intresse. säger Lars Bomgren.

SwissQprint, arrangerade en träff i november månad för alla sina samarbetspartner, återförsäljare och dotterbolag för att introducera kommande produktnyheter och lägga upp strategin för framtiden. Eventet hölls i schweiziska Kriessern där tillverkaren både utvecklar och producerar sina precisionsskrivare. Lars Bomgren på Nize Equipment som är återförsäljare för swissqprint i Norden, var på plats.

– Det var partners på plats från ett 30-tal länder. Det var ett jättebra arrangemang med mycket matnyttig information för att stärka samarbetet mellan partnerna i olika länder. Rent erfarenhetsmässigt finns det så mycket att lära av varandra om vad som är framgångsrikt vad gäller försäljningen i olika länder, säger Lars Bomgren.

Swissqprint som gjort sig kända för sina planprintrar har aviserat att de kommer släppa en stor nyhet under nästa år – ett helt nytt maskinkoncept som än så länge hålls hemligt. Lars Bomgren säger att han inte heller kan yppa några detaljer i nuläget.

– Det kommer bli ett otroligt stort intresse. Det handlar om en helt ny produkt som inte har funnits i swissqprints sortiment tidigare.

Mer information kommer släppas i början av 2019 och försnacket och ytterligare information om produkten kommer kommuniceras ut till besökarna på Sign&Print Scandinavia.

– Vi går ut och lanserar det här med en kommunike i mitten av januari. Och vi kommer kunna prata om det här på Sign&Print-mässan för att bygga ett intresse för produkten. Men själva världslanseringen blir på Fespa.

Utvecklar egna bläck

Något som däremot redan nu är klart är att swissqprint kommer komplettera sitt sortiment med nya specialbläck.

– Inom industrin är det vanligt med material som till exempel polykarbonat och polyester som vanligen trycks med screentryck. Med de nyutvecklade bläcken kommer möjligheten att kunna göra det digitalt istället. Swissqprint har ett eget laboratorium i fabriken där man utvecklar olika bläcktyper beroende på kundernas material, säger Lars Bomgren.

Vad kommer ni mer synas med på Sign&Print Scandinavia?

– Vi kommer att vara där med en Swissqprint uv-planprinter Generation 3, som visades första gången på Fespa i maj 2018. Vi hoppas verkligen att besökarna på Sign&Print Scandinavia kommer att bli lika positivt överraskade som besökarna på Fespa blev av den otroligt höga printkvaliteten i kombination med en väldigt hög hastighet.

Tapetprinter ställs ut

Vidare kommer de visa en robot för automation i kombination med Swissqprint. Det blir också premiärvisning i Skandinavien för tapetprintern Dimensor S som är tillverkad för att trycka unika tapeter. Digitaltryck och präglingsfunktion kombineras i maskinen.

– Teknologin är speciellt utvecklad av den fleråriga tapetproducenten Veika. Det är en helt ny typ av skrivare som gör att man kan skapa unika tapeter med 3d-känsla. Den exklusiva tapeten används för att skapa stämnings- och effektfulla tryck till hotell, event, showrooms, mässmontrar, shop-in-shop, receptioner, konferensrum med mera.

Vad tror ni blir största snackisen i er monter?
– Då det är första gången som det är en kombinerad mässa där även förpackningsbranschen ingår så är vi övertygade om att vi kommer visa produkter och arbetsflöden som tilltalar en stor mängd besökare. Självklart så kommer den nya Dimensor S skrivaren att dra till sig mångas intresse, men även skylttillverkare och förpackningskunder kommer nog att besöka vår monter för att titta på uv-printern.

– Vi brukar alltid ha mycket besökare i montrarna oavsett mässa. Sedan är det självklart så att de enorma försäljningsframgångarna som vi har haft de senaste åren kommer att vara en snackis i montern, säger Lars Bomgren.

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm