Investeringar ger resultat

Satsningar i tryckning, efterbehandling och it-system börjar bära frukt för Tellogruppen.

Omsättningen ökade med 5 procent – från 37,9 miljoner till 39,8 miljoner kronor. Rörelseresultatet ökade från närmare 170 000 kronor till drygt en halv miljon kronor. På sista raden står 507 000 kronor. Det framgår i Tellogruppens årsredovisning 2017/2018.

Företaget som har sitt säte i Söderköping skriver i sin verksamhetsberättelse att kostnaderna är under kontroll och att besparingsmålen kommer att fortsätta. Planen framåt blir likt tidigare miljövänlig produktion, effektivare processer och utökade marknadsandelar. Men företaget kommer även lägga ett större fokus på försäljningen framöver.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Programvara för storformat håller takten med höga hastigheter

Canon har samarbetat med mjukvaruföretaget One Vision för att integrera storformatskrivare med en programvara som automatiserar arbetsflödet från början till slut.
– Kunder måste kunna vända bort jobb snabbare för att kunna möta efterfrågan, och samtidigt minimera sina resurser, säger Michele Tuscano på Canon. 

Publicerat av: 

Epson fixar många tröjor och tyger

Epson har sina rötter i att göra skrivare för fotografer. Därför var man tidigt ute med extra färger som grått och ljusare varianter av cyan och magenta. Allt för att återge färgerna så precist som möjligt. Nu kommer en ny skrivare med en bredd på 160 centimeter och kapacitet att trycka åtskilliga meter i timmen.

Publicerat av: