Horizon sporrar till att flytta fokus

Potentialen för en kostnadseffektiv produktion ligger främst i efterbehandlingen, säger Paul Jakobson, nordisk försäljningschef på Horizon.

Horizon tar sikte på att visa lönsamhet i efterbehandlingsledet när de fyller upp monterytan på Sign&Print Scandinavia med flera av sina maskiner och system.

Efterbehandlingsleverantören Horizon riktar strålkastarljuset mot Change Focus- Finishing First när de visar upp sitt maskinsortiment på Sign&Print Scandinavia

– Det betyder mer effektivitet, mer flexibilitet och mer integration i workflow. Det är de tre utmaningarna dagens grafiska producenter brottas med varje dag. Potentialen för en kostnadseffektiv produktion ligger speciellt i efterbehandlingen, säger Horizons nordiska försäljningschef Paul Jakobson.

Stitchliner Mark III är en av Horizons lösningar för att göra klammerhäftade broschyrer.

Maskiner och system kommer att gå varma i Horizons monter, vilket innebär lösningar för uppsamlingshäftning, falsning, limbindning, skärning, foliekaschering och stansning.

Maskiner demonstreras

I ett urval visas Stitchliner Mark III som är ett system för industriell produktion av klammerhäftade broschyrer. Det är en sadelhäftare och plockmaskin i ett som uppvisar en hög grad av automatisering, något Sign&Print tidigare har skrivit om.

På mässan syns också Horizons flaggskepp i BQ-serien, vilket handlar om den helautomatiska fyrabackars limbindningslinjen BQ-480 för variabel bokproduktion.

Paul Jakobson säger att de kommer att ha en monter som är fullständigt fullpackad med maskiner och system.

Limbindningslinjen BQ-480.

– Alla gillar Horizonmaskiner in action. Besökarna kan själva se live i Stockholm våra system för frekvent byte av jobb med konstant bästa kvalitet, och olika applikationer i samarbete med
flera olika printleverantörer. Det blir en evolution inom broschyrhäftning, fullautomatisk limbindning, komplexa falsningar, effektiv stansning, foliering och
multi finishing.

Nya och gamla kunder

Under Sign&Print Scandinavia 2019 som pågår 5-7 februari så hoppas Paul Jakobson att de får chansen att träffa så många som möjligt av Horizons gamla som nya kunder.

– Det finns ju en Horizonmaskin i princip hos varenda företag i grafisk industri. Och det vore fantastiskt kul att träffa alla. Både nya som gamla kunder. Förra mässan 2017 så hade vi precis återtagit Horizonagenturen in i Horizons egen ägo. Så det blir också spännande att höra vad marknaden har upplevt som förbättringar och utveckling tillsammans med oss under de senaste två åren, säger Paul Jakobson.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: