Kraftigt tapp för Holmbergs

Helhetsleverantören Holmbergs visar minussiffror och ett rejält tapp i omsättningen efter stora omstruktureringar i försäljningen.

Holmbergs i Malmö redovisar 77,2 miljoner kronor i omsättning för räkenskapsåret 2017/2018 och rörelseresultatet hamnar på rött, drygt –22,9 miljoner. Omsättningen har minskat med 19,5 procent jämfört med föregående året då bolaget omsatte cirka 96 miljoner och rörelseresultatet slutade på -15,7 miljoner kronor.

Holmbergs omsättning har successivt visat en kraftig nedgång över åren. I bokslutet för 2014/2015 omsatte företaget närmare 168 miljoner kronor och hade 103 anställda. I dag arbetar 67 anställda i bolaget. Sedan 2014 är Holmbergs ett helägt dotterbolag till Paragon Group Limited som har sitt säte i Storbritannien.

I förvaltningsberättelsen framgår att företagets vd avgick under året. Bolagets ledning består nu av avdelningschefer inom försäljning, produktion, it och ekonomi. Det står också att en större omstrukturering har gjorts inom försäljningen som har “medfört en temporär nedgång i omsättningen”. Ändå ser man med tillförsikt på framtiden efter den genomförda omstruktureringen.

Vidare har Holmbergs under året fått tillgång till ett större produktutbud från ägaren Paragon. Det avser bland annat en programvara som ger en plattform för automation av marknadsaktiviteter, logistik, produktion och e-handel.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Programvara för storformat håller takten med höga hastigheter

Canon har samarbetat med mjukvaruföretaget One Vision för att integrera storformatskrivare med en programvara som automatiserar arbetsflödet från början till slut.
– Kunder måste kunna vända bort jobb snabbare för att kunna möta efterfrågan, och samtidigt minimera sina resurser, säger Michele Tuscano på Canon. 

Publicerat av: 

Epson fixar många tröjor och tyger

Epson har sina rötter i att göra skrivare för fotografer. Därför var man tidigt ute med extra färger som grått och ljusare varianter av cyan och magenta. Allt för att återge färgerna så precist som möjligt. Nu kommer en ny skrivare med en bredd på 160 centimeter och kapacitet att trycka åtskilliga meter i timmen.

Publicerat av: