Kraftigt tapp för Holmbergs

Helhetsleverantören Holmbergs visar minussiffror och ett rejält tapp i omsättningen efter stora omstruktureringar i försäljningen.

Holmbergs i Malmö redovisar 77,2 miljoner kronor i omsättning för räkenskapsåret 2017/2018 och rörelseresultatet hamnar på rött, drygt –22,9 miljoner. Omsättningen har minskat med 19,5 procent jämfört med föregående året då bolaget omsatte cirka 96 miljoner och rörelseresultatet slutade på -15,7 miljoner kronor.

Holmbergs omsättning har successivt visat en kraftig nedgång över åren. I bokslutet för 2014/2015 omsatte företaget närmare 168 miljoner kronor och hade 103 anställda. I dag arbetar 67 anställda i bolaget. Sedan 2014 är Holmbergs ett helägt dotterbolag till Paragon Group Limited som har sitt säte i Storbritannien.

I förvaltningsberättelsen framgår att företagets vd avgick under året. Bolagets ledning består nu av avdelningschefer inom försäljning, produktion, it och ekonomi. Det står också att en större omstrukturering har gjorts inom försäljningen som har “medfört en temporär nedgång i omsättningen”. Ändå ser man med tillförsikt på framtiden efter den genomförda omstruktureringen.

Vidare har Holmbergs under året fått tillgång till ett större produktutbud från ägaren Paragon. Det avser bland annat en programvara som ger en plattform för automation av marknadsaktiviteter, logistik, produktion och e-handel.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Lackat och klart för arkmatad inkjet

Canon har i samarbete med Plockmatic tagit fram en sömlös integration mellan Canons arkmatade digitala tryckpressar i varioPRINT iX-serien och Plockmatics DigiCoater Pro 400 HD LED efterbehandlingsmaskin. Kombinationen ska göra att kunderna kan producera högkvalitativa uv-lackade produkter i hög hastighet i ett automatiserat flöde.

Publicerat av: