Kraftigt tapp för Holmbergs

PUBLICERAD: 29 januari 2019
UPPDATERAD: 29 januari

Helhetsleverantören Holmbergs visar minussiffror och ett rejält tapp i omsättningen efter stora omstruktureringar i försäljningen.

Holmbergs i Malmö redovisar 77,2 miljoner kronor i omsättning för räkenskapsåret 2017/2018 och rörelseresultatet hamnar på rött, drygt –22,9 miljoner. Omsättningen har minskat med 19,5 procent jämfört med föregående året då bolaget omsatte cirka 96 miljoner och rörelseresultatet slutade på -15,7 miljoner kronor.

Holmbergs omsättning har successivt visat en kraftig nedgång över åren. I bokslutet för 2014/2015 omsatte företaget närmare 168 miljoner kronor och hade 103 anställda. I dag arbetar 67 anställda i bolaget. Sedan 2014 är Holmbergs ett helägt dotterbolag till Paragon Group Limited som har sitt säte i Storbritannien.

I förvaltningsberättelsen framgår att företagets vd avgick under året. Bolagets ledning består nu av avdelningschefer inom försäljning, produktion, it och ekonomi. Det står också att en större omstrukturering har gjorts inom försäljningen som har ”medfört en temporär nedgång i omsättningen”. Ändå ser man med tillförsikt på framtiden efter den genomförda omstruktureringen.

Vidare har Holmbergs under året fått tillgång till ett större produktutbud från ägaren Paragon. Det avser bland annat en programvara som ger en plattform för automation av marknadsaktiviteter, logistik, produktion och e-handel.

Läs vidare

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Anmäl dig till "Wrap & Remix by Antalis"

Antalis lanserar en helt ny tävling utöver det vanliga, med helt fantastiska priser att vinna. Bl.a en ikonisk 1965 Ford Mustang 350GT V8, HP Latex 630 Print & Cut eller VIP biljetter för Formel 1 Grand Prix i Italien. Tävlingen pågår från 1/2 till 30/6 2024.
3-main

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm