Klart med förvärv av Docuware

Affären klar. Ricoh köper Docuware, en leverantör av programvara för dokumenthantering.

Företaget Docuware har sitt huvudkontor i Tyskland och USA och erbjuder molnbaserade programvarutjänster för dokumenthantering och automatisering av arbetsflöden. Tjänsterna levereras till 12 000 kunder i mer än 90 länder i världen genom ett nätverk av 600 återförsäljare. Ricoh har under lång tid varit distributör av Docuware till sina kunder och använder också programvaran internt.

– Detta spännande förvärv gör att vi kan ge kunderna ytterligare möjligheter att maximera värdet på sina dokument och sitt affärsinnehåll. Vi är glada över att erbjuda ytterligare möjligheter att stödja nya och befintliga kunder i deras strävan efter tillväxt, säger koncernchef David Mills på Ricoh Company Ltd, i ett pressmeddelande.

Ricoh meddelade 2 juli i år i ett avtal att de avsåg att köpa Docuware. Förvärvet är en del av Ricohs strategi för att utveckla sin digitala omvandling av jobb. Docuware kommer att fungera som ett dotterbolag till Ricoh. Dessutom är Ricoh engagerat i att underlätta tillväxt och stärka Docuware över alla nuvarande och framtida kanaler.

Ricoh har en 80 år lång historia och är i dag en global leverantör av dokumenthantering, mötesrumslösningar, it-tjänster, kommersiella och industriella trycklösningar, samt digitalkameror och industrisystem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


”Tonerbaserat digitaltryck har en stark position på marknaden”

Med Imagepress C10010VP introducerar Canon efterföljaren till sin Imagepress C10000VP. Den nya serien består av två modeller och enligt tillverkaren erbjuder de mer automatisering och fler alternativ i mediahanteringen. Sign&Print pratar med Mark Lawn, chef för Professional print solutions på Canon Europe, om de nya skrivarna.

Publicerat av: 

Fakta om Sign&Print Connect

Välkommen som utställare på Sign&Print Connect 9–11 februari 2021

För första gången möts vi. Alla. Oavsett var vi bor. Oavsett om vi kan resa eller inte. Under tre dagar kopplar vi upp oss. Pratar och diskuterar. Tittar på produkter. Gör affärer. Deltar i seminarier. Tittar på hur andra gör – i andra företag, i andra länder.

Som utställare kan du visa allt – även de där stora maskinerna som svårligen låter sig flyttas. Och för en gångs skull träffar du kunder från hela landet – inte med slagsida på Stockholm. Och varken

Publicerat av: