Klart med förvärv av Docuware

PUBLICERAD: 13 augusti 2019
UPPDATERAD: 13 augusti

Affären klar. Ricoh köper Docuware, en leverantör av programvara för dokumenthantering.

Företaget Docuware har sitt huvudkontor i Tyskland och USA och erbjuder molnbaserade programvarutjänster för dokumenthantering och automatisering av arbetsflöden. Tjänsterna levereras till 12 000 kunder i mer än 90 länder i världen genom ett nätverk av 600 återförsäljare. Ricoh har under lång tid varit distributör av Docuware till sina kunder och använder också programvaran internt.

– Detta spännande förvärv gör att vi kan ge kunderna ytterligare möjligheter att maximera värdet på sina dokument och sitt affärsinnehåll. Vi är glada över att erbjuda ytterligare möjligheter att stödja nya och befintliga kunder i deras strävan efter tillväxt, säger koncernchef David Mills på Ricoh Company Ltd, i ett pressmeddelande.

Ricoh meddelade 2 juli i år i ett avtal att de avsåg att köpa Docuware. Förvärvet är en del av Ricohs strategi för att utveckla sin digitala omvandling av jobb. Docuware kommer att fungera som ett dotterbolag till Ricoh. Dessutom är Ricoh engagerat i att underlätta tillväxt och stärka Docuware över alla nuvarande och framtida kanaler.

Ricoh har en 80 år lång historia och är i dag en global leverantör av dokumenthantering, mötesrumslösningar, it-tjänster, kommersiella och industriella trycklösningar, samt digitalkameror och industrisystem.

Läs vidare

100 Revoria Press PC1120 installerade i Europa

Fujifilm har nu gjort sin hundrade installation av sin flaggskeppsmodell Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnit flera utmärkelser under åren.
IMG_4094

Hårdvara är kärnan hos nystartade Signcore

Samma dag som Fespa öppnade gick Signcoms vd Robert Nyblom ut med att han driver vidare maskinverksamheten i ett nytt bolag. Sedan dess har bitarna fallit på plats och vägen framåt är solklar.
Signcore 3

Ett verktyg för skyltföretagets alla processer

Det belgiska mjukvaruföretaget Dataline Solutions har utvecklat den modulära mjukvaran Multiline för att hantera alla funktioner hos ett skyltföretag, eller något annat grafiskt företag för den delen.
Jef_Stoffels

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5