Svängigt värre i efterbehandlingen

PUBLICERAD: 19 augusti 2019
UPPDATERAD: 19 augusti
KT90 Curved table.

En flexibel och anpassningsbar transport efter falsningen ska göra det lättare för tryckerier att få plats med efterbehandlingen i trånga lokaler.

MBO har utvecklat en lösning för tryckerier och bokbinderier. I utmatningen på sina falsmaskiner kan broschyrer och andra trycksaker nu vika av i 90 grader, antingen till höger eller vänster. KT90 Curved table som transportören heter ger enligt maskintillverkaren möjligheter att spara platsutrymme i produktionslokalerna, och i förlängningen en bättre effektivitet.

När produkten har falsats så transporteras den vidare inline i antingen en vänster- eller högerkurva, beroende på hur användaren väljer att bygga maskinen. Det betyder att traditionella 16-sidiga broschyrer kan produceras och transporteras via det böjda bordet till uppsamlingen.

Enligt MBO har KT90 Curved Table en enkel design som ger en bra översikt för användaren, och de falsade broschyrerna transporteras plant och försiktigt utan att det avsätts några märken.

MBO visar den nya lösningen på sitt öppna hus, MBO Open House, som kommer äga rum i tyska Oppenweiler 5-6 september.

Läs vidare

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm