Gop lanserar återvunnen plastskiva

PUBLICERAD: 27 augusti 2019
UPPDATERAD: 27 augusti
Plastleverantören Gop börjar erbjuda en materialskiva riktad mot den grafiska industrin.

Ecoprint är en ny vit skummad skiva riktad mot den grafiska industrin. Skivan är delvis tillverkad av återvunnen polypropylen, PP.

Det nya materialet är till viss del tillverkad av återvunnen råvara. Enligt Gop är det något som länge har varit efterfrågat bland de skandinaviska printaktörerna, då hårdare krav ställs från marknaden att leverera trycksaker med fokus på hållbarhet, hög printkvalitet och låg vikt.

Martin Gut, produktutvecklare på Gop, säger att materialet är fritt från tillsatser, något som skapar goda förutsättningar för återvinning. Han säger vidare att koldioxidutsläppen är generellt låga vid tillverkning av polypropylen, och vid eventuell förbränning bildas endast koldioxid och vatten. Jämfört med andra liknande material väger PP mindre och är enklare att frakta, vilket resulterar i lägre transportkostnader och utsläpp.

– Vi är riktigt stolta över att vara den första leverantören i Sverige av skummad PP för den grafiska industrin.

Ecoprint kommer nu börja distribueras via Gop i Sverige, Norge och Danmark. Till att börja med kommer den vita skummade skivan finnas i lager i formaten 2x3050x1220 och 3x3050x1220 millimeter.

 

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449