Gop lanserar återvunnen plastskiva

Plastleverantören Gop börjar erbjuda en materialskiva riktad mot den grafiska industrin.

Ecoprint är en ny vit skummad skiva riktad mot den grafiska industrin. Skivan är delvis tillverkad av återvunnen polypropylen, PP.

Det nya materialet är till viss del tillverkad av återvunnen råvara. Enligt Gop är det något som länge har varit efterfrågat bland de skandinaviska printaktörerna, då hårdare krav ställs från marknaden att leverera trycksaker med fokus på hållbarhet, hög printkvalitet och låg vikt.

Martin Gut, produktutvecklare på Gop, säger att materialet är fritt från tillsatser, något som skapar goda förutsättningar för återvinning. Han säger vidare att koldioxidutsläppen är generellt låga vid tillverkning av polypropylen, och vid eventuell förbränning bildas endast koldioxid och vatten. Jämfört med andra liknande material väger PP mindre och är enklare att frakta, vilket resulterar i lägre transportkostnader och utsläpp.

– Vi är riktigt stolta över att vara den första leverantören i Sverige av skummad PP för den grafiska industrin.

Ecoprint kommer nu börja distribueras via Gop i Sverige, Norge och Danmark. Till att börja med kommer den vita skummade skivan finnas i lager i formaten 2x3050x1220 och 3x3050x1220 millimeter.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *