Gop lanserar återvunnen plastskiva

PUBLICERAD: 27 augusti 2019
UPPDATERAD: 27 augusti
Plastleverantören Gop börjar erbjuda en materialskiva riktad mot den grafiska industrin.

Ecoprint är en ny vit skummad skiva riktad mot den grafiska industrin. Skivan är delvis tillverkad av återvunnen polypropylen, PP.

Det nya materialet är till viss del tillverkad av återvunnen råvara. Enligt Gop är det något som länge har varit efterfrågat bland de skandinaviska printaktörerna, då hårdare krav ställs från marknaden att leverera trycksaker med fokus på hållbarhet, hög printkvalitet och låg vikt.

Martin Gut, produktutvecklare på Gop, säger att materialet är fritt från tillsatser, något som skapar goda förutsättningar för återvinning. Han säger vidare att koldioxidutsläppen är generellt låga vid tillverkning av polypropylen, och vid eventuell förbränning bildas endast koldioxid och vatten. Jämfört med andra liknande material väger PP mindre och är enklare att frakta, vilket resulterar i lägre transportkostnader och utsläpp.

– Vi är riktigt stolta över att vara den första leverantören i Sverige av skummad PP för den grafiska industrin.

Ecoprint kommer nu börja distribueras via Gop i Sverige, Norge och Danmark. Till att börja med kommer den vita skummade skivan finnas i lager i formaten 2x3050x1220 och 3x3050x1220 millimeter.

 

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke