Canon drar ut på turné

Canon tar en rundtur i Sverige med en lastbil fylld med applikationer med utskrifter av varierande slag. Uv-gel tekniken i skrivaren Océ Colorado 1650 står i fokus.

I våras på Fespa-mässan fick Canons senaste storformatsskrivare med uv-gel premiär. Nu drar företaget ut på turné med maskinen. 25 orter i landet ska besökas med ett rullande showroom.

För Canon blev det en lyckad mässa på Fespa i München i våras när de passade på att lansera Océ Colorado-skrivaren 1650 med uv-gel-teknik. Ett maskinsläpp som Sign&Print tidigare har berättat om. Enligt företaget såldes hela 100 sådana maskiner på Fespa. Nu åker de ut på turné för att marknadsföra maskinen ytterligare.

Under fem veckor , med start måndag 2 september i Malmö, ska Canon besöka 25 orter i Sverige. Med sig har de ett mobilt showroom fyllt med applikationer såsom blanka och matta utskrifter och  dubbelsidiga utskrifter. Även Océ Colorado 1650-skrivaren kommer hänga med på resan.

Företaget skriver i ett pressmeddelande, där turnéplanen framgår, att syftet med rundturen är att visa hur tekniken med uv-gel kan öka produktiviteten och utveckla affärerna hos de grafiska producenterna.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: