Händelserikt år för Wikströms

PUBLICERAD: 16 december 2019
UPPDATERAD: 16 december

Wikströms redovisar ett stabilt försäljningsår med genomförda investeringar som ska bädda för framtiden.
– Ett utmanande år på flera vis men som vi lyckats hålla stabilt i en bransch med vikande siffror, säger vd:n Åsa Grünewald.

Det grafiska fullservicehuset Wikströms har sina huvudmarknader i Uppsala och Stockholm. I senaste årsredovisningen som sträcker sig fram till sista april 2019 framgår att omsättningen landade på 18,7 miljoner kronor – en halv miljon mer jämfört med föregående året. Rörelseresultatet är närmast oförändrat mellan de båda åren, cirka 200 000 kronor. Årets resultat på sista raden visar ett knappt plusresultat.

Wikströms tryckeri har under året genomfört investeringar i bland annat ett nytt administrativt datasystem inom kalkyl och planering, samt en ny digital tryckpress.

Åsa Grünewald summerar det ekonomiska året som gått:

– Ett utmanande år på flera vis men som vi lyckats hålla stabilt i en bransch med vikande siffror.

Tryckeriet ser en kraftig minskning av papperstonnaget, och stigande papperspriser påverkar både kostnader och kundrelationer. Det finns ändå en hoppfullhet inför framtiden, exempelvis med fler internetkunder och en hög efterfrågan inom skyltar, storformat och distribution.

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper