Förlängt finansiellt år för Gigantprint

Norrköpingsföretaget Gigantprint redovisar ett förlängt bokslut under den nya ägaren Stibo-koncernen. Målet framåt är att fortsätta expansionen i Skandinavien.

I juni 2018 meddelades att danska Stibo-koncernen köper Gigantprint AB. Förvärvet genomfördes 1 januari 2019 och bolaget Gigantprint AB ägs numera till 100 procent av den danska koncernen.

Förlängt finansiellt år

Norrköpingsföretaget Gigantprint redovisar 180,9 miljoner kronor i omsättning, en ökning med 42,5 miljoner kronor jämfört med föregående året. Rörelseresultatet är också positivt, från 1,7 till 9,2 miljoner kronor, dock är resultatet efter finansiella poster 2,4 miljoner kronor där den betydande delen rör nedskrivningar av koncernfordringar. En förklaring till att omsättningen skjuter i höjden beror på ett fyra månader förlängt räkenskapsår.

– Vi har förlängt bokslutet för att följa samma räkenskapsår som Stibo-koncernen, säger Gigantprints vd Esa Mäntynen och tillägger att de dock ska nå de tilltalande försäljningssiffrorna i den förlängda årsredovisningen.

Fokus på effektiviseringar

Slås försäljningssiffrorna ut på tolv månader blir företagets omsättning likvärdig med året innan, cirka 135,6 miljoner kronor.

I förvaltningsberättelsen framgår att företaget ser möjligheter att kunna stärka sin position på marknaden och bli ännu mer konkurrenskraftigt. För att öka lönsamheten ytterligare kommer fokus ligga på att genomföra effektiviseringar i verksamheten och att fortsätta expansionen i Skandinavien.

70 anställda i verksamheten

Gigantprint har i dag 70 anställda och levererar allt från utomhusreklam till material för butikskampanjer och mässmontrar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Programvara för storformat håller takten med höga hastigheter

Canon har samarbetat med mjukvaruföretaget One Vision för att integrera storformatskrivare med en programvara som automatiserar arbetsflödet från början till slut.
– Kunder måste kunna vända bort jobb snabbare för att kunna möta efterfrågan, och samtidigt minimera sina resurser, säger Michele Tuscano på Canon. 

Publicerat av: 

Epson fixar många tröjor och tyger

Epson har sina rötter i att göra skrivare för fotografer. Därför var man tidigt ute med extra färger som grått och ljusare varianter av cyan och magenta. Allt för att återge färgerna så precist som möjligt. Nu kommer en ny skrivare med en bredd på 160 centimeter och kapacitet att trycka åtskilliga meter i timmen.

Publicerat av: