Förlängt finansiellt år för Gigantprint

Norrköpingsföretaget Gigantprint redovisar ett förlängt bokslut under den nya ägaren Stibo-koncernen. Målet framåt är att fortsätta expansionen i Skandinavien.

I juni 2018 meddelades att danska Stibo-koncernen köper Gigantprint AB. Förvärvet genomfördes 1 januari 2019 och bolaget Gigantprint AB ägs numera till 100 procent av den danska koncernen.

Förlängt finansiellt år

Norrköpingsföretaget Gigantprint redovisar 180,9 miljoner kronor i omsättning, en ökning med 42,5 miljoner kronor jämfört med föregående året. Rörelseresultatet är också positivt, från 1,7 till 9,2 miljoner kronor, dock är resultatet efter finansiella poster 2,4 miljoner kronor där den betydande delen rör nedskrivningar av koncernfordringar. En förklaring till att omsättningen skjuter i höjden beror på ett fyra månader förlängt räkenskapsår.

– Vi har förlängt bokslutet för att följa samma räkenskapsår som Stibo-koncernen, säger Gigantprints vd Esa Mäntynen och tillägger att de dock ska nå de tilltalande försäljningssiffrorna i den förlängda årsredovisningen.

Fokus på effektiviseringar

Slås försäljningssiffrorna ut på tolv månader blir företagets omsättning likvärdig med året innan, cirka 135,6 miljoner kronor.

I förvaltningsberättelsen framgår att företaget ser möjligheter att kunna stärka sin position på marknaden och bli ännu mer konkurrenskraftigt. För att öka lönsamheten ytterligare kommer fokus ligga på att genomföra effektiviseringar i verksamheten och att fortsätta expansionen i Skandinavien.

70 anställda i verksamheten

Gigantprint har i dag 70 anställda och levererar allt från utomhusreklam till material för butikskampanjer och mässmontrar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *