Dalande försäljning för Tellogruppen

Tellogruppens omsättning når inte upp till fjolårets. Både försäljningen och rörelseresultatet backar, visar bokslutet för 2018/2019.
– Det var ett år som vi fick ta ställning till om vi ville gasa eller bromsa. Vi valde att gasa genom att köpa Norrköpings tryckeri, säger vd:n Filip Ringqvist.

I höstas meddelades att Norrköpings Tryckeri och TelloGruppen i Söderköping går samman under ett paraply. Tellogruppen, offset- och digitaltryckeri med huvudkontor i östgötska Söderköping, har nu lagt fram årsredovisningen för 2018/2019.

Omsättningen minskar till 35,4 miljoner kronor, jämfört med föregående årets siffror, 39,8 miljoner. Även rörelseresultatet sjunker, och hamnar på minussiffror, – 600 000 kronor. Årets resultat efter skatt landar på blygsamma 24 000 kronor.

 Vad ser du för bakomliggande orsaker till den minskade omsättningen?

– Jag tror tyvärr att den minskade orderingången är ett problem som hela branschen lider av just nu, säger Tellogruppens vd Filip Ringqvist.

 

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: