Dalande försäljning för Tellogruppen

Tellogruppens omsättning når inte upp till fjolårets. Både försäljningen och rörelseresultatet backar, visar bokslutet för 2018/2019.
– Det var ett år som vi fick ta ställning till om vi ville gasa eller bromsa. Vi valde att gasa genom att köpa Norrköpings tryckeri, säger vd:n Filip Ringqvist.

I höstas meddelades att Norrköpings Tryckeri och TelloGruppen i Söderköping går samman under ett paraply. Tellogruppen, offset- och digitaltryckeri med huvudkontor i östgötska Söderköping, har nu lagt fram årsredovisningen för 2018/2019.

Omsättningen minskar till 35,4 miljoner kronor, jämfört med föregående årets siffror, 39,8 miljoner. Även rörelseresultatet sjunker, och hamnar på minussiffror, – 600 000 kronor. Årets resultat efter skatt landar på blygsamma 24 000 kronor.

 Vad ser du för bakomliggande orsaker till den minskade omsättningen?

– Jag tror tyvärr att den minskade orderingången är ett problem som hela branschen lider av just nu, säger Tellogruppens vd Filip Ringqvist.

 

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]