Dalande försäljning för Tellogruppen

Tellogruppens omsättning når inte upp till fjolårets. Både försäljningen och rörelseresultatet backar, visar bokslutet för 2018/2019.
– Det var ett år som vi fick ta ställning till om vi ville gasa eller bromsa. Vi valde att gasa genom att köpa Norrköpings tryckeri, säger vd:n Filip Ringqvist.

I höstas meddelades att Norrköpings Tryckeri och TelloGruppen i Söderköping går samman under ett paraply. Tellogruppen, offset- och digitaltryckeri med huvudkontor i östgötska Söderköping, har nu lagt fram årsredovisningen för 2018/2019.

Omsättningen minskar till 35,4 miljoner kronor, jämfört med föregående årets siffror, 39,8 miljoner. Även rörelseresultatet sjunker, och hamnar på minussiffror, – 600 000 kronor. Årets resultat efter skatt landar på blygsamma 24 000 kronor.

 Vad ser du för bakomliggande orsaker till den minskade omsättningen?

– Jag tror tyvärr att den minskade orderingången är ett problem som hela branschen lider av just nu, säger Tellogruppens vd Filip Ringqvist.

 

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Programvara för storformat håller takten med höga hastigheter

Canon har samarbetat med mjukvaruföretaget One Vision för att integrera storformatskrivare med en programvara som automatiserar arbetsflödet från början till slut.
– Kunder måste kunna vända bort jobb snabbare för att kunna möta efterfrågan, och samtidigt minimera sina resurser, säger Michele Tuscano på Canon. 

Publicerat av: 

Epson fixar många tröjor och tyger

Epson har sina rötter i att göra skrivare för fotografer. Därför var man tidigt ute med extra färger som grått och ljusare varianter av cyan och magenta. Allt för att återge färgerna så precist som möjligt. Nu kommer en ny skrivare med en bredd på 160 centimeter och kapacitet att trycka åtskilliga meter i timmen.

Publicerat av: