Dalande försäljning för Tellogruppen

Tellogruppens omsättning når inte upp till fjolårets. Både försäljningen och rörelseresultatet backar, visar bokslutet för 2018/2019.
– Det var ett år som vi fick ta ställning till om vi ville gasa eller bromsa. Vi valde att gasa genom att köpa Norrköpings tryckeri, säger vd:n Filip Ringqvist.

I höstas meddelades att Norrköpings Tryckeri och TelloGruppen i Söderköping går samman under ett paraply. Tellogruppen, offset- och digitaltryckeri med huvudkontor i östgötska Söderköping, har nu lagt fram årsredovisningen för 2018/2019.

Omsättningen minskar till 35,4 miljoner kronor, jämfört med föregående årets siffror, 39,8 miljoner. Även rörelseresultatet sjunker, och hamnar på minussiffror, – 600 000 kronor. Årets resultat efter skatt landar på blygsamma 24 000 kronor.

 Vad ser du för bakomliggande orsaker till den minskade omsättningen?

– Jag tror tyvärr att den minskade orderingången är ett problem som hela branschen lider av just nu, säger Tellogruppens vd Filip Ringqvist.

 

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Efter två veckor

Några handfasta råd till grafiska branschen kring permittering, sociala avgifter, lån och…

Textiltrycket kommer gå mer lokalt

Epson erbjuder möjligheter för den som vill trycka på textil. Exempelvis en maskin för profilprodukter och två maskinval för de som vill producera t-tröjor och sportkläder. Det flaggas också för fler nyheter. Epsons Richard Garp är övertygad om att vi går mot en klädproduktion som är effektivare, med kortare serier och som sker lokalt.

Publicerat av: